Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legjobbak között a lányok

Legjobbak között a lányok Sport

Az újonc korosztály egyik legrangosabb európai viadalán, Budapesten kezdte az évet a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub reménysége, Mike Boróka és edzője, Kerekes Barnabás. A péntektől vasárnapig tartó magyar nyílt újonc nemzetközi asztalitenisz-bajnokságon 18 ország játékosai indultak egyéniben és csapatban.

Az angyalföldi Láng-sportcentrumban zajló eseményen Mike Boróka párosban a marosvásárhelyi Ungvári Evelyn oldalán tette próbára magát. A lányok remekül vették a csoportkörbeli akadályokat, egyaránt 3-0-ra győztek egy német és egy szekszárdi duóval szemben, illetve 3-1 arányban múlták felül a fehérorosz–angol párost. Csoportelsőként jutottak főtáblára, ahol a második körben 3-1 arányban diadalmaskodtak egy német párossal szemben, majd a legjobb nyolc jelentette a végállomást számukra, ahol a fehéroroszok második számú alakulatától kaptak ki 3-1-re.

A kézdivásárhelyi tehetség egyéniben is jól kezdett, csoportgyőztesként jutott főtáblára, a legjobb 32 között egy olasz ellenfél búcsúztatta.

– Hasznos tapasztalat volt számunkra ez a verseny, ahol értékes, többnyire válogatott játékosok szerepeltek. Egyéniben előrébb is végezhettünk volna, ám ez is azt mutatja, sokat kell még dolgoznunk, hogy a labdabiztonság kialakuljon – értékelt Kerekes edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük