Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legjobbak a palánk alatt

Legjobbak a palánk alatt Sport

Az év legjobb hazai játékosának, illetve a bajnokság legjobb irányítójának nevezte meg a mérvadó eurobasket.com internetes oldal a bajnok Sepsi–SIC csapatkapitányát, Annemarie Gödri-Părăut. Az év edzőjének a sepsiszentgyörgyiek negyedik bajnoki címét bebiztosító Zoran Mikest választották.

Annemarie Gödri-Părău csapata vezéregyénisége volt a Szatmárnémeti VSK elleni döntő mind az öt mérkőzésén, a 35 éves játékos összesen 57 pontot jegyzett a fináléban. A szezonban mellesleg 31 mérkőzésen 10,4 pontot, 3,2 lepattanót és 6,2 gólpasszt átlagolt, 14-6-os hatékonysági mutatóval. A döntő legjobbjának járó kitüntetést egyébként Kristina Higgins érdemelte ki, az amerikai kiválóság 56 pont mellett 48 lepattanót szerzett a zöld-fehéreknek.

Hirdetés
Hirdetés

Kilenc kategóriában nevezték meg az idény legjobbját, és négyben a Szatmárnémeti VSK amerikai-örmény kettős állampolgárságú kosarasa, Brittany Densont zárt az élen: az év legjobb játékosa, az év legjobb centere, az év legjobb idegenlégiósa és az év legjobb védekezője cím jár neki.

Az év legjobb irányítója + az év legjobb honi játékosa: Annemarie Gödri-Părău (Sepsi–SIC); a döntő legjobbja: Kristina Higgins (Sepsi–SIC); az év legjobb erőcsatára: Destiny Williamset (Aradi ICIM); az év legjobb európai játékosa a román bajnokságban: Biljana Pesovic (Brassói Olimpia); az év edzője: Zoran Mikest (Sepsi–SIC).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük