Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lefocizták a Sepsi Futsalt

Lefocizták a Sepsi Futsalt Sport

Az esélyesebb FK Székelyudvarhely érvényesítette a papírformát és súlyos, 18-5 arányú vereséget mért a házigazda Sepsi Futsalra pénteken, az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság 14. fordulójának nyitómérkőzésén, a Szabó Kati Sportcsarnokban. Egy nappal később a II. ligás KSE Futsal leikszelt Déván.

 

Alig kezdődött meg a székely összecsapás az I. ligában, már vezetett is az FK Székelyudvarhely (0-1). 30 másodperc múlva érkezett Pulugor István válasza, aki egy szép egyéni akció végén kiegyenlített (1-1). Innentől azonban a vendégekről szólt minden, az udvarhelyiek magukhoz ragadták a kezdeményezést, és igazi gólzáport zúdítottak a sepsiszentgyörgyiek kapujára, félidőre tizenkét gólos előnyre téve szert.

A mieink kapufával indították a második játékrészt, viszont gólt a vendégek szereztek (1-14), akik ennél az eredménynél visszavettek a tempóból. A folytatásban mindkét oldalon zörgött a háló, 5-18 lett a végeredmény. A továbbra is pontnélküli Sepsi Futsal számára túl nagy falatnak bizonyult a több egykori játékosa által erősített, bajnoki babérokra törő udvarhelyi együttes. Ez volt az I. liga idei utolsó fordulója, a Sepsi Futsal azonban csütörtökön pótolja be a Resicabánya elleni, 13. fordulóból elnapolt mérkőzést.

Teremlabdarúgó I. liga, 14. forduló: Sepsi Futsal–FK Székelyudvarhely 5-18 (1-13). Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Mintegy 200 néző. Vezette: Marian Carp (Galac) és Ionuţ Smeu (Brăila). Sepsi Futsal: Kisgyörgy–Papp Cs., Pulugor I., Pulugor Zs, Tompa (cserék: Bende, Papp L., Ciobotaru, Ambrus, Bartos). Edző: Farkas Attila. Székelyudvarhely: Grigoraș–Szőcs, Biró, Szécsi, Hadnagy (cserék: Miklós, Máté, Kedei, Csala, Kanyó, Bálint, Boda, Gálfi). Edző: Jakab Zoltán. Gólszerzők: Pulugor I. (2., 32., 35.), Tompa (34.), Bende (36.), illetve Szőcs (1., 2.), Szécsi (3., 5., 16., 34.), Bíró (4.), Miklós (8.), Ciobotaru (10. – öngól), Kedei (10., 12.), Gálfi (14., 21.), Hadnagy (17.), Csala (20.), Máté (27., 38., 40.).

A KSE II. ligás teremlabdarúgó-csapata meglehetősen foghíjas kerettel szombaton a Dévai West otthonába látogatott, ahol 5-5-ös döntetlenben egyezett ki a hazaiakkal. Az év utolsó mérkőzésén Gazda József edző is cipőt húzott, hogy segítse csapatát, egy gólt szerezve. A KSE a Farkas – Gáll, Rancz, Ștefănescu, Păun (cserék: Gondos – Gazda, Boricean) összeállításban lépett pályára, és számos ziccert kihagyott a durvaságot sem nélkülözően futballozó hazaiakkal szemben. Déva két találattal is elhúzott a mérkőzés elején, amelyre Ștefănescu tudott válaszolni. 2-1-es állásnál fordultak a felek, Gazda kiegyenlített, majd Gáll megfordította az állást (2-3). A hazaiak 3-3-nál újfent egyenlőbe hozták a meccset, majd Gáll és Ștefănescu is duplázott, így a 38. percben 5-3-ra vezetett a kézdi együttes. A véghajrában a házigazdák vészkapusos taktikára váltottak, és kihasználva a KSE játékosainak apró botlásait, kiegyenlítettek. Végeredmény: 5-5. A KSE gólszerzői: Ștefănescu 2, Gazda, Gáll 2. A bajnokság a tervek szerint január végén folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük