Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lazán nyert a címvédő

Lazán nyert a címvédő Sport

Negyedik bajnokiját is simán nyerte a címvédő Sepsi–SIC csapata, miután vasárnap délután 65–97 (18–22, 15–26, 17–20, 15–29) arányban diadalmaskodott Kolozsváron, a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjának 4. fordulójában. Másik élvonalbeli együttesünk, a KSE nem volt ilyen szerencsés a B-értékcsoportban.

Pasic duplájával indult a kincses városbeli összecsapás, a túloldalon Irina Părău válaszolt. Ment az adok-kapok egészen 5–6-ig, amikor a Sepsi–SIC megrázta magát, és egy 8–0-s futással (amiből hat pontot Higgins egymaga vállalt) lehagyta ellenlábasát (5–14). A kolozsváriak Morse eredményességének köszönhetően tudták tartani a lépést a címvédővel, az első tíz perc végére 18–22-őt mutatott az eredményjelző.

A második negyedben is a Sepsi–SIC akarata érvényesült, jobban játszottak Zoran Mikes tanítványai. Pasic és Ghizilă távoli dobásaival a 15. percben már kétszámjegyűre nőtt a két csapat közti különbség, nagyszünetig Ghizilă még további tizenegy pontot termelt, így 15 pontos vezetéssel (33–48) fordult a sepsiszentgyörgyi gárda. A harmadik negyed derekán Gödri-Părău kosarával már 20 pont volt közte, a házigazdák igyekeztek csökkenteni a hátrányukból, de kevés sikerrel. 50–68-ról indult a zárónegyed, amely már csak formalitás volt. Morsenek köszönhetően visszaugrott 11-re a különbség, de ennél közelebb nem férkőzhetett Kolozsvár a nagy játékszomjjal bíró zöld-fehérekhez, Solopováék 32 pontosra duzzasztották előnyüket és megérdemelten nyerték meg 97–65 arányban a mérkőzést. A Sepsi–SIC pontszerzői: K. Higgins 23 pon, P. Whitted 16, A. Slamova 10, J. Pasic 11/3, I. Ghizilă 15/9, Demeter N. 2, A. Sipos 3/3, M. Solopova 8, A. Gödri-Părău 7/3, Kovács R. 2.

A sepsiszentgyörgyiek legközelebb november 4-én, vasárnap játszanak bajnokit, amikor a tavalyi ezüstérmes Szatmárnémeti VSK-fogadják a Sepsi Arénában, de előtte november 1-jén, 19 órától a török Mersin BSB csapatát látják vendégül az Európa-kupa csoportkörének 2. fordulójában.

A Nemzeti Liga B-értékcsoportba sorolt Kézdivásárhelyi SE a pontvadászat 5. fordulójában, a fővárosi Rapid otthonában szenvedett tízpontos vereséget. A céhes városbeli fiatal gárda nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen, ám nem tudott túljárni a tapasztaltabb ellenfél eszén. Ljubomir Kolarevic tanítványai a második negyedbeli hullámvölgyüknek köszönhetően nyolcpontos hátrányba kerültek, és hiába hajtottak, nem tudták ezt ledolgozni a végére: Rapid Bukarest – KSE 59–49 (17–15, 17–11, 12–13, 13–10). A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 24 pontot dobó Kayla Mobley volt, míg a fővárosiak részéről Roxana Bejan 18 egységet termelt. A KSE-től kitűnt még a 11 lepattanót szerző Debreczi Iringó és a három gólpasszt adó Bölöni Noémi. A háromból hármat elvesztő KSE számára besűrűsödik a bajnoki program, október 31-én 16 órától a Bukaresti Agronomia vendégei lesznek, november 4-én 17 órától fogadják Nagyváradot, majd 8-án pótolják az Alexandria elleni elnapolt találkozót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük