Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Laza ujjgyakorlat a Sepsi–SIC számára

Laza ujjgyakorlat a Sepsi–SIC számára Sport

Kiütéses győzelmet aratott a Sepsi–SIC a női kosárlabda Román-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, a zöld-fehér mezesek alaposan rászámoltak ellenfelükre, 79 ponttal (!) múlták felül a Brassói Olimpiát. Ily módon a párbaj már a mai visszavágó előtt eldőlt: a címtartó sepsiszentgyörgyiek jutottak a legjobb négy közé.

Hirdetés
Hirdetés

Kedden a Sepsi Arénában feszült egymásnak a Sepsi–SIC és a pályaválasztó jogáról lemondott Brassói Olimpia a Román-kupa negyeddöntőjében. A hatszoros kupagyőztes esélyeshez méltón az elejétől a végéig uralta a játékot, annak ellenére, hogy a találkozó első két kosarát a brassóiak szerezték, Pesovic és Dusanic jóvoltából 5–0-ra vezetett az Olimpia, mire belelendült a szentgyörgyi csapat, és átvette nemcsak a vezetést, hanem a mérkőzés irányítását is. A remek formában kosarazó Orbán Nikolett vezényletével a zöld-fehérek 10–21 arányban nyerték az első tíz percet, majd a második negyedben állva hagyták a Cenk alattiakat. Pasic, Podar és Ghizilă szédületes iramban szórták a triplákat, majd elsősorban Frasernek köszönhetően összehoztak egy 15–0-s sorozatot is, behozhatatlan előnyre téve szert (22–60).

Szünet után ugyanez a forgatókönyv érvényesült, nem lassított az iramon a címvédő sepsiszentgyörgyi együttes, amely minden mutatóban ellenlábasa fölé nőtt, esélyt sem adott a szomszéd megyeieknek (32–91). Az utolsó szakaszra már csak az volt kérdéses, mennyire sikerül túllépni a bűvös százas határt. A válasz: nagyon! – erről gondoskodtak az előtérbe került fiatal játékosok, Cătinean és Croitoru 8-8, Botos 5 pontot vállalt a tehetetlen Olimpia ellen, bebiztosítva a 125–46 arányú lehengerlő diadalt. Brianna Fraser 26 pontig jutott, a meccs embere pedig a 22 ponttal és 16 lepattanóval dupla-duplázó Orbán Nikolett lett. Ez alkalommal bemutatkozott a zöld-fehérek új szerzeménye, Britney Jones is. A 34 éves játékos 22 percet játszott, ezalatt 4 pontot szerzett, 4 lepattanót gyűjtött és 5 asszisztot osztott ki. A puszta formalitásnak tekinthető visszavágó ma 16 órakor kezdődik a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Román Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Brassói CSU Olimpia – Sepsi–SIC 46–125 (10–21, 12–39, 10–31, 14–34). Olimpia: Dusanic 17/3, Armanu 12/6, Pesovic 4, David 3/3, Ciciovan. Cserék: Frincu 8/6, Florea 2, Nistoroiu, Moroșanu, Atamaniuc, Pașca. Edző: Dan Calancea. Sepsi-SIC: Fraser 26, Orbán 22, Pasic 15/9, Ghizilă 13/9, Jones 4. Cserék: Podar 14/6, Wallace 10/9, Cătinean 8, Croitoru 8, Botos 5. Edző: Zoran Mikes.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük