Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lampard a Hírességek Csarnokában

Lampard a Hírességek Csarnokában Sport

Frank Lampard is bekerült az angol labdarúgó Premier League Hírességek Csarnokába Alan Shearer, Thierry Henry, Roy Keane és Éric Cantona után.

Hirdetés
Hirdetés

A liga honlapjának beszámolója szerint Lampard 1995 és 2015 között 21 szezont játszott a PL-ben, előbb a West Ham United, majd a Chelsea, végül a Manchester City színeiben. A londoniakkal háromszor nyert bajnoki címet, összesen 609 mérkőzésen szerepelt az angol élvonalban, s ezeken 177-szer volt eredményes. 2005-ben mind a FIFA Év Labdarúgója, mind az Aranylabda szavazáson második helyen végzett. 2013. május 5-én a 2012–2013-as idény utolsó előtti fordulójában, az Aston Villa elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésen két góllal járult hozzá csapata 2-1-es sikeréhez; első góljával az addig 201 gólos Lampard beállította Bobby Tambling korábbi 202 találatot jelentő gólrekordját, második találatával pedig megszerezte 203. gólját is, amivel a Chelsea történetének legeredményesebb játékosává lépett elő. 2019-től ez év január 25-ig a Chelsea vezetőedzője volt.

A Hall of Fame az 1992-ben indult Premier League-ben szerepelt labdarúgók tehetségét és eredményeit hivatott ünnepelni. A bekerülés alapfeltétele, hogy az illető már visszavonult játékos legyen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük