Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó U21-es Eb: egy csoportba került Magyarország és Románia

Labdarúgó U21-es Eb: egy csoportba került Magyarország és Románia Sport

A magyar válogatott Hollandiával, Romániával és Németországgal szerepel majd azonos csoportban a jövő tavaszra halasztott, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

Hirdetés
Hirdetés

Az európai szövetség (UEFA) svájci központjában csütörtökön elkészített sorsoláson az is kiderült, hogy Gera Zoltán szövetségi edző csapata az A csoportban sorrendben a németekkel, a románokkal, majd a hollandokkal találkozik.

Az 1978 óta létező U21-es Európa-bajnokságot jövőre első alkalommal rendezik meg 16 csapattal. A tornára a két házigazdán kívül a kilenc selejtezőcsoport győztese, valamint az öt legjobb csoportmásodik jutott ki.

A csoportmérkőzésekre március 24. és 31. között, az egyenes kieséses szakasz összecsapásaira pedig május 31. és június 6. között kerül majd sor.

A magyar válogatott a kispesti Bozsik Arénában, illetve Székesfehérváron játssza majd csoportmérkőzéseit. A többi meccset Szombathelyen és Gyirmóton, illetve Celjében, Ljubljanában, Mariborban és Koperben rendezik.

A sorsolás előtt Aleksander Ceferin, az európai szövetség szlovén elnöke közölte: bízik abban, hogy nézők előtt rendezhetik a mérkőzéseket.

A csoportbeosztás:
A csoport: Magyarország, Németország, Románia, Hollandia
B csoport: Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország
C csoport: Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia
D csoport: Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások