Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Labdakergető lányok

Labdakergető lányok Sport

A román szakszövetségnek eltökélt szándéka a női foci fejlesztése. Hosszú távú utánpótlás-nevelési program készült, a 2028-as (!) nyári olimpián való részvétel az egyik konkrét célkitűzés.

Hirdetés
Hirdetés

A program részét, sőt mondhatni alapját képezi több országos jellegű tehetségkutató és felmérő edzőtábor, egyikre éppen ezekben a napokban kerül sor a Bukarest peremén lévő bufteai sportbázison. Elsőként az U15-ös korosztály legjobbjai találkoznak, a 44 tehetség között találunk több székelyföldi kislányt is. A Sepsi OSK-tól Ioana Bălan hátvéd, Benedek Zsanett és Fülöp Boglárka csatár, az FK Csíkszeredától a kapus Balog Boglárka, a középpályás Szőke Eszter és a csatár Erős Teodóra. A felmérőkön és tesztmérkőzéseken jelen voltak, jelen lesznek a nagyobb korcsoportok (U17–U19) szövetségi edzői is, hogy jó előre láthassák, kikre számíthatnak évek múlva az általuk irányított válogatottaknál. A tehetségesebbek további szerepléseit különös figyelemmel követik.

A jelenlegi U15-ös válogatott voltaképpen az U16-os, U17-es, U18-as, U19-es „előszobája”, így a korosztály számára az alábbi távlati célok fogalmazódtak meg: kijutni a 2023. évi U17-es Európa-bajnokságra és a 2025. évi U19-es Európa-bajnokságra, majd a 2028-as Los Angeles-i nyári olimpiára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük