Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kupavigasz az OSK-nak

Mint ismeretes, a 2021–2022-es labdarúgó Román-kupa elődöntőinek egyikén a Sepsi OSK ellenfele az Universitatea Craiova, a másik elődöntőben az FC Argeș és a Voluntari küzd a döntőbe jutásért.

Az eredeti program szerint a Sepsi OSK április 20-án saját pályán fogadja az oltyán csapatot, a craiovai visszavágóra három héttel később kerül sor. Ennek az elődöntőnek egyik pikantériája az, hogy a Román-kupa birtokosa, címvédője játszik a korábbi döntőssel. Tavaly Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 3–2, tavalyelőtt FCSB – Sepsi OSK 1–0. A másik „fűszeres” adalék az, hogy Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője korábban az Universitateát irányította!

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK 2017 őszén éppen az Universitatea Craiova ellen játszott a Román-kupa középszakaszában, a 32 között. A mérkőzésre Brassóban került sor, mert abban az időben a háromszéki csapat ott játszotta elsőosztályú bajnoki mérkőzéseit is. Az Universitatea vezetői előzőleg kérték, hogy játszhassanak hazai pályán, stadionavatóként, ezt a kérést a Sepsi OSK a szurkolóinak érdekeire, kívánságaira hivatkozva elutasította. Az oltyán csapat 2–0-ra győzött Brassóban.

Az élvonalbeli bajnokság utóbbi 3–4 évében a Sepsi OSK és az Universitatea (CSU) Craiova összesen nyolcszor mérkőzött, és a háromszéki csapat szempontjából a mérleg pozitív: 8-4-3-1, vagyis egyetlenegy vereség, 8–3-as gólarány! A jelenlegi bajnokság alapszakaszában (ami leginkább mérvadó lehet): Universitatea – Sepsi OSK 1–1, Sepsi OSK – Universitatea 3–1.

Az olténiai csapat bevallott célja az idei Román-kupa megnyerése, a vártnál szerényebbre sikerült elsőosztályú bajnoki szereplés vigaszául. Hasonló indíttatásból viszont a Sepsi OSK is a jó kupaszerepléssel, döntőbe jutással vagy éppen kupagyőzelemmel szeretne vigasztalódni amiatt, hogy nem sikerült bejutni az 1. Liga felsőházi rájátszásába.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük