Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kupameccs a KSE Futsalnak

Kupameccs a KSE Futsalnak Sport

Nehéz mérkőzés vár a KSE Futsal csapatára, amely ma 17 órától a teremlabdarúgó Román-kupa nyolcaddöntőjében az esélyesebb Galaci United együttesét fogadja a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Pénteken a Gyergyószentmiklósi Inter–Mausoleul Mărăşeşti találkozóval kezdődött a teremlabdarúgó Román-kupa 2022-es idénye, amelynek a nyolcaddöntőjében a KSE Futsal az élvonalbeli pontvadászat második helyezettjével, a Galaci United együttesével került szembe. A párharc nyertese a Sportul Ciorăști gárdájával találkozik a következő körben, miután a Vrancea megyeiek szombaton délben 7–1-re verték a Luceafărul Buzău alakulatát. A továbbjutók kiléte egyetlen összecsapáson dől el, a negyeddöntőket február 26–28-án rendezik.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE Futsal együttese hazai döntetlennel hangolt a délutáni párharcára, miután a 2. liga székely csoportjának 9. fordulójában 5–5-öt játszott a Gyergyóremetei Kereszthegy gárdájával. Ezzel szemben a Galaci United győzelemmel melegített a kézdivásárhelyi vendégjátékára, hiszen február 9-én 6–2-re diadalmaskodott az FK Székelyudvarhely elleni rangadón. A két együttes legutóbb az elsőosztályos küzdelemsorozat előző kiírásában találkozott, amikor a Gazda József irányította kék-fehérek előbb 11–4-re, majd 14–5-re kaptak ki a Duna-partiaktól. Korábban a kupában sem kerülték el egymást az alakulatok: a 2018–2019-es negyeddöntőben az United szintén Háromszéken lépett pályára, akkor a szünetben még 2–1-es hazai vezetés jegyezhettünk fel, ám végül 4–2 arányban kaptak ki a mieink.

A KSE Futsal és a Galaci United közti párharc favoritjai egyértelműen a végső győzelemre is esélyes vendégek, ám reménykedünk abban, hogy a kézdivásárhelyi fiúk megizzasztják a moldvaiakat.

Az eddigi eredmények: Gyergyószentmiklósi Inter–Mausoleul Mărășești 7–5, Simándi Sólymok–Gyergyóremetei Kereszthegy 8–2, Sportul Ciorăști–Luceafărul Buzău 7–1, Dévai West–Ceahlăul Piatra Neamț 8–0, Kolozsvári Clujana–FK Székelyudvarhely 3–8. A további program: ma 17 órától Galaci United–KSE Futsal, kedden 20 órától Temesvári CFR–Dévai Autobergamo. A negyeddöntő párosításai: FK Székelyudvarhely–Fortius Buzău/Metropolitan Ișalnița, Simádi Sólymok–Temesvári CFR/Dévai Autobergamo, Gyergyószentmiklósi Inter–Dévai West, KSE/Galaci United–Sportul Ciorăști.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük