Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Közepesen nehéz csoportban”

„Közepesen nehéz csoportban” Sport

Angliával, Lengyelországgal, Albániával, Andorrával és San Marinóval került egy csoportba a magyar labdarúgó-válogatott a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezősorozatában, míg Románia Németországgal, Izlanddal, Észak-Macedóniával, Örményországgal és Liechtensteinnal mérkőzik jövő márciustól.

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint csapata egy „közepesen nehéz” csoport tagja lett. „Bár mindkét nálunk erősebb csoportellenfelünk csak a harmadik lett Nemzetek Ligája csoportjában, ez nem szabad, hogy megtévesszen minket, hiszen a legutóbbi vb-n elődöntős angolok jelenleg negyedikek a világranglistán, míg a lengyelek a 19. helyen állnak, ráadásul náluk játszik Robert Lewandowski, aki az egy vb-selejtezősorozatban szerzett legtöbb gól csúcstartója 16 találattal” – fűzte hozzá az olasz szakember.

Hirdetés
Hirdetés

A magyarok történetük során eddig 22 mérkőzést vívtak az angolokkal, az egymás elleni örökmérlegben a rivális vezet, hiszen 15 győzelem és két döntetlen mellett csak ötször kapott ki. A lengyelekkel szemben pozitív a mérlege a magyar válogatottnak, 32 mérkőzésből 20-at nyert meg 8 vereség és 4 döntetlen mellett.

Románia Németországgal, Izlanddal, Észak-Macedóniával, Örményországgal és Liechtensteinnal került össze a J-csoportban. Románia 1998, míg Magyarország 1986 óta nem jutott ki a világbajnokságra, a mostani kvalifikáció pedig, a csoportbeosztást nézve, egyenes ágon bravúrt jelentene. Ugyanis 10 európai csoportból csak az első helyezettek jutnak ki a 2022-es katari vb-re. A 10 csoportmásodik, továbbá a 2020-as Nemzetek Ligája alapján kialakuló ranglistáról még két válogatott pótselejtezőt vív. Ez a 12 válogatott három ágon, négy-négy csapat részvételével, elődöntő, döntő rendszerben mérkőzik 2022 márciusában. Mivel Magyarország csoportgyőztes volt az NL B-ligájában, ezért esélye lehet a pótselejtezőn való részvételre. Elindultak a számolgatások ezzel kapcsolatban: ha a franciák, az olaszok és a spanyolok hozzák a papírformát, akkor már csak az kell a magyarok biztos pótselejtezőjéhez, hogy a végelszámolásnál Ausztria ott legyen az első két hely valamelyikén az F-csoportban.

A vb-selejtező csoportköre jövőre március 24-én kezdődik, és november 16-án zárul a 10. forduló mérkőzéseivel. Az európai-pótselejtező 2022. március 24–29. között zajlik, a katari világbajnokságot pedig rendhagyó módon (a nyári kánikula miatt) 2022. november 21. és december 18. között rendezik meg.

2022-es katari világbajnokság, európai selejtező: A csoport: Portugália, Szerbia, Írország, Luxemburg, Azerbajdzsán; B csoport: Spanyolország, Svédország, Görögország, Georgia, Koszovó; C csoport: Olaszország, Svájc, Észak-Írország, Bulgária, Litvánia; D csoport: Franciaország, Ukrajna, Finnország, Bosznia-Hercegovina, Kazahsztán; E csoport: Belgium, Wales, Csehország, Fehéroroszország, Észtország; F csoport: Dánia, Ausztria, Skócia, Izrael, Feröer-szigetek, Moldova; G csoport: Hollandia, Törökország, Norvégia, Montenegró, Lettország, Gibraltár; H csoport: Horvátország, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Ciprus, Málta; I csoport: Anglia, Lengyelország, Magyarország, Albánia, Andorra, San Marino; J csoport: Németország, Románia, Izland, Észak-Macedónia, Örményország, Liechtenstein.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük