Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közeledik az olimpia

Közeledik az olimpia Sport

Valószínűleg Székelyföldről is sokan követik majd a román labdarúgó-válogatott olimpiai szereplését. Jó tudni, hogy két csoportmérkőzés időszaka kora délutánra esik, egyik pedig délelőtt kezdődik.

Éspedig: július 22-én bukaresti idő szerint 14 órától Románia – Honduras, 25-én szintén 14 órától Románia – Dél-Korea, július 28-án 11,30-tól Románia – Új-Zéland. Az első két helyezett továbbjut a negyeddöntőbe, ahol kieséses rendszerben folytatódik a torna.

Hirdetés
Hirdetés

A gsp.ro hírportál értesülései szerint a nyolc közé jutásra esélyes csapatok közül Románia az egyetlen, amelynek tagjai között nincsenek ismertebb, nemzetközileg jegyzett játékosok. A spanyol olimpiai válogatott keretében például hat olyan játékos neve is fellelhető, akik ott voltak a vasárnap záruló Európa-bajnokságon, ahol a spanyolok az elődöntőig jutottak, tizenegyesekkel veszítettek az olaszokkal szemben. A francia csapat névsorában ott található a nagy válogatottal 2018-ban világbajnok Florian Thauvin (sz. 1993) csatár vagy a tapasztaltabb, szintén csatár, 36-szoros válogatott André-Pierre Gignac (sz. 1985). Az olimpián minden résztvevő válogatott keretében lehet három 24 évnél idősebb játékos. A brazil csapatban nagy valószínűséggel ott lesz például a 38 éves Dani Alves jobbhátvéd, aki az FC Barcelonával háromszoros BL-győztes (2009, 2011, 2015). Több más csapat is visz tapasztalt klasszis játékosokat az olimpiai tornára. A román válogatott ezt a lehetőséget nem használta ki erősítés gyanánt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük