Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb a célhoz

Közelebb a célhoz Sport

Egyhetes akklimatizálódás után „komolyra fordultak” a dolgok a Tien Shan 2017 expedícióban: a csapat előbb az 1-e, majd a 2-es táborban kezdte meg az építkezést. Sajnos az expedíció egyik tagját visszafordították az orvosok.

Nem javallják az orvosok Tóásó Istvánnak, hogy folytassa az útját. Az egyébként kitűnő fizikai állapotban lévő, jól akklimatizálódott székelyudvarhelyi hegymászónál magas vérnyomást állapítottak meg a szakemberek és „leküldték” a hegyről.

A csapat többi tagja, a sepsiszentgyörgyi Tulit Zsombor és Csenteri Levente, valamint a homoródalmási Szabó Attila egy – mint fogalmaznak – „türelmes akklimatizálódás” után elkezdték felköltöztetni felszerelésüket az 1-es (4.700 méter), ezt követően a 2-es (5.500 méter) táborba.

A hét közepén a 3-as tábort építik ki (5.900 méter). 5-6000 méter fölött kitartóan havazik. 5.000 méter fölött hidegre, mínusz 20-25 Celsius-fokra számítanak, állandó szél van.  A legutolsó információk szerint a csapat tartja magát az eredeti ütemtervhez és július 30-án, az akklimatizálódás részeként, megmászta a 6.100 méter magas Csapajevet, amely az út másodlagos céljának volt megjelölve. Tegnap egy-két napos pihenőre visszatértek az alaptáborba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük