Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel, de nem eléggé

Közel, de nem eléggé Sport

Bár közel állt hozzá, mégsem sikerült behúznia a győzelmet a KSE kézilabdacsapatának a vendég Marosvásárhelyi Mureșul ellenében a női A-osztályos bajnokság 6. fordulójában. A gyengébb első félidőt követően a végjátékban egy-két gólra felzárkóztak ugyan a kézdiek, de hiányzott belőlük az az átütő erő, amivel a javukra fordíthatták volna a mérkőzést.

A vendégcsapat kezdett jobban, a KSE az első 18. percben mindössze három gólig jutott, sok volt a pontatlanság a játékukban, ha el is jutottak a marosi kapuig, gyenge próbálkozásaikat könnyedén hárította a vendégkapus. 7-12-nél fordultak a felek, de a második félidőben is hullámzó volt a kék-fehérek játéka, hol 2-3 gólra faragták le hátrányukat, hol lehetőséget adtak az ellenfélnek arra, hogy meglépjen. Az 51. percben egy hétméteres erejéig beállhatott a vendégkapuba a sepsiszentgyörgyi Saláta Zsuzsa, ám Mátis Henrietta lövését nem tudta védeni. Henrietta vezényletével az 54. percben 24-25-re felzárkózott a KSE és úgy tűnt, meglehet a győzelem, de a döntő pillanatokban védelmi és támadásbeli hibákat vétettek a lányok, és hiába küzdöttek nagyot, nem tudták beérni a tapasztaltabb ellenfelet.

– Nem sikerült megfordítani az eredményt, az ellenfélen látszott, hogy jobban játékban vannak, szervezettebbek, mi nem voltunk alárendeltek, viszont a játékhelyzetekben le vagyunk maradva, támadásban és főleg védekezésben nem állunk a helyzet magaslatán, egyszerűen hagytuk őket elfutni mellettünk. Nem voltak sem átlövőik, sem magas embereik, de bevergődték magukat és bedobták a helyzeteiket. Nehéz lesz, de most így kell végigvigyük, a visszavágókra felépül Mátis Zita, és komoly fizikai felkészülés, illetve formába kerülési időszak után másképp fogunk kinézni – fogalmazott Jakabos edző.

A-osztályos kézilabda-bajnokság, 6. forduló: KSE–Marosvásárhely 27–30 (7–12). Kézdivásárhely, városi sportcsarnok, mintegy 200 néző. Vezette: F. Botezatu (Bákó megye) és B. Constantin (Iași megye). KSE: Rofel – Kovács 4, Opra 2, Mátis Zs. 2, Mátis H. 13/6, Bardocz 2, Dobra 4. Cserék: Fülöp, Chirvase. Edző: Jakabos István. Mureșul: Petruneac 1 – Stângu 14/6, Bucin 10, Farcaș 2/1, Rad 1, Veres, Demeter 2. Csere: Saláta. Edző: Teodor Rad. Büntetőpercek: 10–8. Hétméteresek: 7–7 (értékesítve: 6–7).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük