Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közel a továbbjutás

Közel a továbbjutás Sport

Lépéselőnyből várja a Nagyvárad elleni szombati visszavágót a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, miután szerdán 76–59 arányban magabiztosan nyert a Sebes-Körös partján a Román-kupa első körének odavágóján.

Ljubomir Kolarevic a Debre­czi, Bölöni, Holinka, Csurulya és Mobley kezdőötöst küldte a pályára a Gavra, Mititelu, Campeanu, Pfirman és Chiş összeállítású hazaiakkal szemben. Debreczi triplája indította a kézdi kosárparádét, majd Csurulya és Mobley növelte a kék-fehérek előnyét, akik nyolc ponttal nyerték az első negyedet. A különbség tovább nőtt a második negyedben, 17–31-es állásnál viszont háromperces rövidzárlat következett be a kézdiek játékában, ez alatt a hazaiak felzárkóztak 27–31-re. Mihai Coldea együttese 33-nál kiegyenlített, erre érkezett Holinka Hanna válasza, így 33–36-os állásnál vonultak nagyszünetre.
A mérkőzés második felében már csak a KSE akarata érvényesült, az egyedüli nyitott kérdés az volt, mekkora különbséggel diadalmaskodnak a kézdiek. Végül 17 pontos győzelem született: Nagyvárad – KSE 59–76 (11–19, 22–17, 12–18, 14–22). Az épp Nagyváradról leigazolt Mobley bizonyult a legeredményesebb játékosnak a maga 28 pontjával és a mellé leszedett 13 lepattanóval, Csurulya 16 (7 lepattanó), Holinka 13, Dănălache 8, Debreczi 5 (6 lepattanó), Bölöni 4, Czimbalmos pedig 2 pontot dobott be a közösbe. A továbbjutó kérdése a kézdivásárhelyi sportcsarnokban dől el a szombaton 15 órakor kezdődő visszavágón.
Román-kupa, 1. forduló, 1. mérkőzés, eredmények: Kolozsvári U – Konstancai Phoenix 73–77, Alexandria – Agronomia Bukarest 58–54, Târgovişte – Marosvásárhely 94–47, Aradi ICIM – Brassói Olimpia 70–61. A Szatmárnémeti – Rapid Bukarest mérkőzést ma 18 órától rendezik. A címvédő Sepsi–SIC a következő körben kapcsolódik be a sorozatba. A bajnokság október 6-án kezdődik. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük