Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kosárlabdaünnep Kézdivásárhelyen

Kosárlabdaünnep Kézdivásárhelyen Sport

Szerdától vasárnapig a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnok ad helyet a női U13-as kosárlabdabajnokság országos döntő tornájának, melynek első napját a házigazda KSE és a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub lányainak egymás ellen vívott mérkőzése zárja. Az esemény felvezetéseként az edzőket kérdeztük, emellett az ötnapos torna részletes programját is közöljük.

Hirdetés
Hirdetés

A nyolc döntős csapat közül hét tréner (a Brașovia ISK edzője nem volt jelen) vett részt a kedd esti edzői értekezleten, melynek befejeztével a kitűzött célokról kérdeztük a mestereket.

Mit várnak a mesterek?

A Bukaresti CSM edzője számára nem a jó helyezés minden. „Jó mérkőzéseket szeretnénk játszani, bízom benne, hogy az általam felkészített lányok játéka öregbíti majd klubunk hírnevét. A helyezést illetően nincs kitűzött célunk, csak az érdekel, hogy a lányok a mérkőzéseken hozzák az edzésen tanultakat” – nyilatkozta lapunknak a tréner.

A Voluntari-i VSK lányai az út elején vannak még. „Újoncok vagyunk a női kosárlabda világában, ez a lánycsapat a klub második generációja. Örülünk, hogy itt lehetünk, szeretnénk látni, ahogy a lányok játéka mérkőzésről mérkőzésre fejlődik. Nem céloztunk meg egy bizonyos helyezést, ám nyilván, minél előrébb szeretnénk végezni. Azonban majd minden a pályán dől el” – vélte a csapat segédedzője.

A Ploiești-i ISK lányai a torna minden percét megpróbálják élvezni. „Nincsenek a helyezést illető céljaim, ebben a korban, 13 évesen az a fontos, hogy a lányok örömmel, kedvtelésből játsszanak” – hangsúlyozta trénerük.

A Bukaresti Dan Dacian, a tavalyi U12-es döntő torna győztese újrázna. „Szeretném megismételni a tavalyi eredményt, amikor bajnokok lettünk. De nyilván a pályán kell bizonyítanunk, hogy ezt megérdemeljük. Csapatom legfőbb erősségei az agresszivitás, az, hogy minden labdáért küzdenek a lányok és úgy vélem, védekezésünknek köszönhetően uralni fogjuk a mezőnyt” – bizakodott edzőjük.

A kolozsvári NBS az agresszív játékra épít. „Minőségi kosárlabdát, szép mérkőzéseket szeretnénk játszani. Nyilván, mindenki minél jobb helyezést szeretne elérni, de ez majd a pályán dől el. Csapatom jó értelemben vett agresszív játéka úgy vélem komoly ütőkártya számunkra” – nyugtázta a tréner.

Nemes Áron, a Sepsiszentgyörgyi ISK trénere a hosszú távú célokról is szólt. „Úgy gondolom, ez a torna a játékosoknak egy ünnep kell legyen, mert az egész éves munkájuk és tevékenységük viszonzása. Kitartó lányok, és már az nagy eredmény, hogy ide eljut egy csapat. Itt, a döntő tornán körülbelül öt kiegyensúlyozott képességű csapat van, melyek közül bármelyik megnyerheti a bajnokságot. Mindenképpen egy érmet szeretnénk nyerni, de, amint mondtam, emellett az, hogy élvezzük is a játékot, és szórakozást is jelentsen a lányok számára a torna. Egy összeszokott csapat vagyunk, amely már jó pár éve együtt edz, egyik legnagyobb erősségünk a küzdőszellem. Ez egy köztes állomás, hiszen U13-as korosztályról van szó, a cél az, hogy U18-as és afölötti korosztályokban is sportoljanak, kosarazzanak még a lányok. Távlatokban gondolkodunk, a jövőben bármi megtörténhet, úgy tekintünk erre, hogy az ő felkészülésükben egy kezdeti fázis, és ezt a lehető legjobban használjuk ki.”

Csutak András, a házigazda KSE edzője a csapat egységben rejlő erejét hangsúlyozta ki. „Fő célunk, hogy minél jobb mérkőzéseket játsszunk, és ennek megfelelően minél jobb helyezést érjünk el. A hosszú távú célunk pedig az, hogy minél több játékost tudjunk adni majd a felnőtt női csapatnak. Csapatunk legfőbb erőssége a védekezés és a harci szellem. Eléggé összeszokott csapat vagyunk, sőt, így a döntő torna kapujában nemcsak csapatról, hanem családról is beszélhetünk.”

A döntő torna programja

A döntő torna A csoportjában a KSE, a Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub, a Bukaresti CSM és Voluntari, a B csoportban a Kolozsvári NBS, a Bukaresti Dan Dacian, A Brassói Brașovia és a Plojesti-i CSS mérkőzik meg egymással az alábbiak szerint:

 

Szerda, május 10.

10 órától: Bukaresti CSM – Voluntari-i VSK 77–24

12-től: Kolozsvári NBS – Ploiești-i ISK

16-tól: Bukaresti Dan Dacian – Brașovia ISK

18-tól: Kézdivásárhelyi SE – Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub

 

Csütörtök, május 11.

10-től: Ploiești – Dan Dacian 77–24

12-től: Sepsiszentgyörgyi ISK – Bukaresti CSM

16-tól: Brașovia – NBS

18-tól: Voluntari – KSE

 

Péntek, május 12.

10-től: Brașovia – Ploiești

12-től: NBS – Dan Dacian

16-tól: Sepsi ISK – Voluntari

18-tól: Bukaresti CSM – KSE

 

Szombat, május 12.

10: A csoport III. helyezett – B csoport IV. helyezett

12: B III – A IV

16: A I – B II (elődöntő)

18: B I –A II (elődöntő)

 

Vasárnap, május 13.

9: Helyosztó (7–8. helyekért)

11: Helyosztó (5–6.)

13: Kisdöndő (3–4.)

15: Döntő (1–2.)

A mérkőzések élőben a FRB TV YouTube-csatornán nézhetők.

Fotó: Kézdi kosarasai

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük