Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Körverseny miatt útlezárás

Körverseny miatt útlezárás Sport

Sepsiszentgyörgyön rajtol Székelyföld Kerékpáros Körversenyének 12. kiadása, a keddi előszakasz idejére egy órára, a szerdai Kastély etap idejére pedig egy-egy negyed órára zárják le a forgalmat a város néhány utcájában.

 

A térség legjelentősebb nyári sporteseményében Sepsiszentgyörgy városa is jelentős szerepet vállal. A verseny hivatalos megnyitója, a csapatok bemutatkozása, valamint az 5,4 km-es prológ (előszakasz) Sepsiszentgyörgy központi részén zajlik kedden 19 és 20 óra között.

Augusztus 8-án, szerdán 11 órakor a Főtérről rajtol az első szakasz, a versenyzők Kovászna felé hagyják el a várost az 1918. December 1. út, Păiș David hadnagy út és Építők utca vonalán. 13 óra körül Kovásznát és Kézdivásárhelyt érintve, a csapatok visszaérkeznek Sepsiszentgyörgyre, és folytatják útjukat Mikóújfalu felé az Építők utca, Păiș David hadnagy út, Oltmező úton át. 15.30 tájékán Baróton, Hidvégen és Előpatakon is áthaladva a József Attila, Kós Károly és Cigaretta utcákon, Grigore Bălan tábornok sugárúton, illetve 1918. December 1. úton át a polgármesteri hivatal elé érkeznek meg a versenyzők.

Augusztus 9-én, csütörtökön 11 órakor a Főtérről indulva a verseny a Csíki úton át halad Csíkszereda felé.

A verseny akadálymentes és biztonságos lebonyolítása érdekében a mellékelt térképen pirossal jelzett útvonalon augusztus 7-én egy órára teljes útlezárásra kerül sor. Augusztus 8-án és 9-én a csapatok városon való áthaladásakor egy-egy negyed órára zárják le a fent említett útszakaszokat. Az útlezárás tiszteletben tartására a rendőrség, csendőrség, helyi rendőrség munkatársai és önkéntesek ügyelnek. A szervezők és a hivatásos kerékpárosok egyaránt számítanak a városlakók érdeklődésére és támogatására, valamint megértésüket kérik az elkerülhetetlen útlezárás miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük