Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Korisuli a kézdi gyerekeknek

Korisuli a kézdi gyerekeknek Sport

A kézdivásárhelyi műjégpálya átadásának köszönhetően újra nagy az érdeklődés a jégsportok iránt Kézdivásárhelyen. A műkorcsolya-oktatás hetek óta beindult, kedd óta pedig a kisiskolásoknak is lehetőségük van megtanulni korcsolyázni szakemberek segítségével. A Korisuli a céhes városi 0–4. osztályosoknak szól, és mivel szerepel a tantervben, a gyerekek az iskolai program keretében vesznek részt rajta.

 

A kedden elindult programról Bokor Tibor polgármester, Bejan András iskolaigazgató, Máthé Zsolt, a HC Bikák jégkorongklub elnöke, valamint Petra Knezevic Kolarevic edző számoltak be sajtótájékoztató keretében. Abban mind egyetértettek, hogy a program elsősorban a gyerekek mozgás iránti vágyát és sport iránti szeretetét hivatott erősíteni, ugyanakkor fontos szempont az utánpótlás-nevelés is.

A Korisuli ötlete jó néhány hónapja megfogalmazódott, majd az iskolaigazgatókkal és szakemberekkel egyeztetve dolgozták ki a stratégiáját – tájékoztatott Bokor Tibor. „Leosztott program szerint négy edző folyamatosan foglalkozik a gyerekekkel. Ha a projekt jól halad, több mint 800 gyereket sikerül megtanítani szakszerűen korcsolyázni” – emelte ki.

Az elöljáró szerint fontos, hogy a gyerekeket sportra, mozgásra neveljük, hogy minél többet legyenek jég-, foci- vagy bármilyen sportpályán, és minél kevesebbet a számítógépek, táblagépek előtt. Hozzátette: ha a környező falvak iskolaigazgatói is bekapcsolódnának a programba, megteremtik ennek is a lehetőségét.

Bejan András a többi intézményvezetőt is képviselve úgy fogalmazott, habozás nélkül álltak a kezdeményezés mellé, és a lehető leghamarabb tájékoztatták a szülőket erről a lehetőségről. „Mindenki pozitívan állt hozzá, így tudott mára megvalósulni a program” – mondta az iskolaigazgató.

Máthé Zsolt, a HC Bikák jégkorongcsapat elnöke kiemelte: mivel a műjégpálya jól felszerelt, lehetőség nyílik külön öltözőket biztosítani a gyermekeknek, így ha egyszerre két csoport érkezik, akkor is könnyedén tudják kezelni a helyzetet. „Nagyon fontos, hogy helybeli emberekkel, saját sportolóinkkal tudtuk tető alá hozni ezt a tevékenységet – magyarázta. Máthé azt is kiemelte, arra fognak törekedni, hogy az összes gyereknek megfelelő felszerelése legyen, ugyanakkor felhívta a figyelmet a kesztyű, sisak, esetleg térdvédő, könyökvédő nyújtotta biztonságra.

„Remek kezdeményezés ez, mivel a gyerekeknek szükségük van a mozgásra, ráadásul abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van műjégpályánk, amit efféleképpen is ki lehet használni. Vannak, akik már tudnak korcsolyázni, illetve olyanok is, akik most először lépnek jégre, külön-külön foglalkozunk velük. Megtanítjuk őket korcsolyázni, aki ennél többet szeretne, az választhat a műkorcsolya, a szinkronkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya és a jégkorong közül” – fogalmazott Petra Knezevic Kolarevic, korábbi horvát válogatott műkorcsolyázó, aki két évig a szerb korcsolyaválogatott segédedzője volt.

Petra munkáját három fiatal edző segíti, Fetés Róbert, Fetés Norbert és Tóth Botond is bekapcsolódik az oktatásba, akik a KSE–Bikák saját nevelésű jégkorongozói, és értelemszerűen a Korisuli programból is kiveszik részüket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük