Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könnyed gyergyói siker

Látványosra sikeredett az első felnőtt élvonalbeli jégkorongmérkőzés a kézdivásárhelyi műjégpályán, ahol péntek este a vendég Gyergyói Hoki Klub magabiztos, négygólos sikert aratott a céhes városi létesítményt bérlő Bukaresti Steauával szemben.

Vereséggel kezdte kézdivásárhelyi szereplését a helyi műjégpályát az idei szezonban bérlő Steaua, a jobb erőkből álló Gyergyói Hoki Klub könnyedén érvényesítette a papírformát a nagyszámú érdeklődő előtt.

Nem sokat teketóriázott a gyergyói csapat, már az első percben vezetéshez jutott Pestunov révén, majd az első harmad végére Elekes-Darabont növelte kettőre előnyüket. A második harmadban is a piros-fehérek akarata érvényesült, Goga, Pestunov és Daradics is betalált, így magabiztos előnnyel (0–5) várhatták a záró szakaszt. Az utolsó játékrészben kissé visszavett a tempóból Alekszander Trofimov legénysége, lehetőséget adva a fővárosiaknak a szépítésre, de a győzelmük nem forgott veszélyben. Román jégkorongbajnokság, alapszakasz: Bukaresti Steaua–Gyergyói HK 3–7 (0–2, 0–3, 3–2).

– Nagyon jól kezdődött számunkra a szezon, reméljük, így is folytatódik. Konkrét célokat nem tűztünk ki, minden egyes pontért meg fogunk harcolni, majd meglátjuk a végén ez mire lesz elég. Nagyon örülünk, hogy a Steaua Kézdivásárhelyt választotta ideiglenes otthonául, utánpótláscsapatokkal sokat jártunk ide, és nagyon szeretnénk, ha itt is lenne felnőtt együttes. Külön köszönjük a hangos szurkolást a kézdieknek! – nyilatkozta lapunknak Bereczky Szilárd, a Gyergyói HK menedzsere.

– Köszönjük a tisztes vendéglátást Kézdivásárhelynek, lenyűgöztek bennünket az itteni körülmények. A meccsen nem annyira a győzelem, mint a tapasztalatszerzés volt a célunk, folyamatosan javuló játékra törekszünk – fogalmazott Ioan Timaru, a Steaua segédedzője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük