Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koncertre lehet menni, mérkőzésre nem

Koncertre lehet menni, mérkőzésre nem Sport

Lejárt a tizennégy napos kötelező edzőtábor a bajnokság folytatására készülő élvonalbeli labdarúgócsapatoknak. A Hivatalos Közlönyben szombaton megjelent új szabályzat értelmében a játékosok és a szakmai stáb számára véget ért az elkülönítés, és elkezdődhetnek a közös edzések.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, az utóbbi két hetet teljesen elkülönítve töltötték az I. ligás csapatok, szigorú óvintézkedések mellett mindössze hármas csoportokban edzhettek, és három alkalommal végezték el rajtuk a koronavírus-tesztet. Az eredeti elképzelés szerint a labdarúgóknak a bajnokság június közepére tervezett újraindulásáig edzőtáborban kellett volna maradniuk, de eltekintenek ettől, miután sokan elégedetlenségüknek adtak hangot. Az érintettek saját felelősségre írt nyilatkozattal elhagyhatják az edzőtábort, illetve immár közösen készülhetnek a folytatásra.

A Hivatalos Közlönyben megjelent dokumentum szerint, amennyiben kialakul egy gócpont – azaz legalább három játékos megfertőződik –, a bajnokságot azonnal félbe kell szakítani, sőt az érvényben lévő előírások szerint a teljes csapatnak tizennégy napos karanténba kell vonulnia. Ez a szezon végleges leállását is eredményezheti, hiszen amennyiben egyik klubnál kialakul a gócpont, nemcsak az érintetteket, hanem az összes olyan együttes tagjait el kell különíteni, akikkel három-négy forduló leforgása alatt találkoztak. Az élvonalbeli bajnokság a tervek szerint a június 12–14. közötti hétvégén indul újra, és a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) által elkészített dokumentáció alapján a kluboknak szigorú előírásokat kell betartaniuk a mérkőzések ideje alatt mindaddig, amíg a koronavírus-járvány teljesen lecseng.

A Sepsi OSK a héten két barátságos mérkőzést játszott volna a másodosztályos FK Csíkszeredával, ezekre azonban nem kerülhet sor, mivel a csíki együttes játékosain és szakmai stábján nem végezték el a kötelező három koronavírus-tesztet, így nem engedélyezik az összecsapásokat. Ehelyett a sepsiszentgyörgyiek szombaton az ugyancsak az alsóházi rájátszásban érdekelt Chindia Târgoviște ellen vívnak formaellenőrző mérkőzést, természetesen zárt kapuk mögött.

Hiába léptek érvénybe tehát újabb könnyítések június 1-től, a sport továbbra is szigorú tiltás alatt van. Érthetetlen például, az, hogy 500 fő részvételével megrendezhetők a szabadtéri rendezvények, de a szurkolók teljes mértékben ki vannak zárva a stadionokból, holott ott egyszerűen kivitelezhető lenne a megfelelő távolságtartás, tekintve, hogy a létesítmények többségének több ezres a befogadóképessége…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük