Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Komoly elvárások nélkül

Komoly elvárások nélkül Sport

Csapatnyi játékos hiányzik az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokságon szombaton debütáló magyar válogatott keretéből, így pedig már a középdöntőbe jutás is nagy bravúrnak számítana.

Két irányító, Lékai Máté és Juhász Ádám, a balátlövő Bodó Richárd és a jobbátlövő Ancsin Gábor sérülés miatt nem léphet pályára a január 26-ig tartó norvég–svéd–osztrák közös rendezésű tornán. További két irányítóra, Faluvégi Rudolfra és Császár Gáborra, valamint a balátlövő Jamali Imanra és a beálló Schuch Timuzsinra más – vélhetően taktikai – okok miatt nem számít a Gulyás István, Nagy László és José María Rodríguez Vaquero alkotta új szakmai stáb. A keret tele van fiatal, de némi tapasztalattal már rendelkező játékosokkal, akik leginkább a következő, 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságra érhetnek be, idén még a rutinszerzés és a tanulás a legfontosabb feladatuk. A 18 fős keret tagjai közül hét játékosnak ez lesz az első felnőtt világversenye.

Hirdetés
Hirdetés

Az ellenfelek közül kiemelkedik az olimpiai és világbajnoki címvédő Dánia, amelyet az EHF szakértői a torna legfőbb esélyesének tartanak. A magyarok a malmői E csoportban szombaton az oroszokkal, hétfőn az olimpiai és világbajnok dánokkal, szerdán pedig Izlanddal találkoznak, a középdöntőbe az első két helyezett jut.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük