Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kolozsvár is tudja

Kolozsvár is tudja Sport

Nem a biztos ezüstérem az elvárás a női kosárlabdacsapattal szemben, hanem a bajnoki cím megvédése, hangzott el a tegnapi megyeinfón. Tamás Sándor megyetanácselnök tájékoztatóin ritkán kerül napirendre a sport, de ezúttal, mint fogalmazott, „nem kerülhető meg”, hiszen a Sepsi–SIC a bajnoki címért küzd a napokban.

„A csapat a szívügyünk, és azt szeretném üzenni mindenkinek, hogy nem a biztos második helyért mentünk Kolozsvárra. Nem azért támogatjuk teljes mellszélességgel, hogy a biztos második helyet kapják meg, hanem az elsőt”, nyomatékosított a megyetanácselnök.

Megjegyezte, ezt elsősorban a kolozsváriaknak üzenik, „hogy tudják, miért mentünk oda”, de nyilván, elvárásként a csapat vezetőségének és a játékosoknak is. „Ha személyesen nem is, de lélekben és árgus szemeinkkel ott vagyunk. Tudjuk, hogy ez egy magas léc, de képzeljék el, hány éven keresztül hányszor kellett leküzdeni a kishitűséget, és hányszor sikerült azoknak, akik hittek a sikerben. Tehát hiszünk a Sepsi–SIC-ben, hajrá, és várjuk a szép első helyezést”, fogalmazott Tamás Sándor.  

Mint ismeretes, a Sepsi–SIC Sportklub Egyesületnek három alapító tagja van: Sepsiszentgyörgy önkormányzata – a szervezet alapvagyona 50 százalékának tulajdonosa –, Kovászna megye 49 százalék tulajdonrészesedéssel, valamint a Tega Rt. a fennmaradó 1 százalék tulajdonosaként. Ezen kívül a klub költségvetésének egy bizonyos százalékát támogatásokból és jegyek, bérletek értékesítéséből teremtik elő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük