Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kőkemény kihívások előtt

Kőkemény kihívások előtt Sport

Szombaton a KSE tekeszakosztályának felnőtt csapata Kolozsváron kezdte meg szereplését a Román-kupa idei kiírásában. A hónap végén a bajnokságban is a kincses városbeliek ellen mérkőznek a kézdivásárhelyiek, de nemzetközi megmérettetés is vár rájuk, szeptember 30-tól Horvátországban döntögetik a bábukat.

Öt csapat részvételével zajlik a Román-kupa, a Kolozsvári CFR, a Marosvásárhelyi Electro, a Marosvásárhelyi VSK, a Keresztúri Tekések és a Kézdivásárhelyi SE küzd az elsőségért. A fordulók eredményei összeadódnak, így avatnak majd kupagyőztest.

A céhes városbeliek jól teljesítettek az első körben, mindössze 115 fával maradtak le a harmadik helyen végző VSK-tól (első lett a CFR, második az Electro), de így is két pontot gyűjtött a csapat. Várdó Olivér szakvezető szerint örvendetes az a tény, hogy minden játékos meghaladta az 500 fát, ugyanakkor köszönetet mondott azoknak, akik a kincses városban szurkoltak a csapatnak, óriási meglepetést okozva ezáltal. Az egyéni teljesítmények: Dávid Attila 503 ütött fa, Kiss György 555, Várdó Olivér 551, Bardocz Róbert 525, Kádár Béla 526, Nagy László 536, Bögözi József (cserejátékos).

Hirdetés
Hirdetés

Nincs idő pihenésre, a csapat gőzerővel készül a következő megmérettetésekre, ugyanis szeptember 28-án újra Kolozsváron mérkőznek, ezúttal a bajnokságban. Egyúttal lejátsszák a tavaszi visszavágót is, megspórolandó a hosszú utat, illetve onnan indulnak Horvátországba, ahol a nemzetközi NBC-kupán bizonyíthatnak. Az NBC-kupát 2002 óta írják ki, az országos bajnokságok harmadik, vagy negyedik helyezettjei indulhatnak benne. Az idei kiíráson 13 ország 25 csapata méri össze tudását, a KSE egyedüliként képviseli Romániát. Dicséret illeti azokat a játékosokat, akik kiharcolták maguknak ezt a jogot: Harai János, Péter István, Kiss György, Bögözi József, Ciocan Flavio, Dávid Attila, Bardocz Róbert, Nagy László, Kádár Béla és Várdó Olivér. Mivel az öt napon át tartó rangos tornán hat játékos indulhat, ezért a kolozsvári bajnokin elért eredmények határozzák meg, hogy ki indul majd a versenyen, illetve ki marad tartalék, de mindenkinek jár az elismerés.

A hétvégén viszont az ifjúsági tekések is kenyérbe lépnek, számukra is megkezdődik az A-ligás bajnokság, a kézdivásárhelyiek Jászvásárra utaznak. A KSE játékoskerete: Dávid Erik, Tamás Attila, Gergely Szabolcs, Mihály Stefánia, Kiss Florian, Majlát Sorin, Várdó Kristóf és Elekes Sándor. A KSE ificsapata 12–16 éves játékosokból áll, akik 6–7 évvel idősebb és jóval tapasztaltabb ellenfelekkel kell megmérkőzzenek a moldvai városban. „Edzőként szép játékot várok a csapatunktól, és összetartást a játékosaink között. Hosszú távon akarunk velük eredményeket elérni, neveljük, csiszoljuk őket, még nagyon fiatalok, de 24 éves korukig még junioroknak számítanak, úgyhogy, ha a számításaink bejönnek 2–3 év múlva minden kiruccanásuk alkalmával díjakat és serlegeket kell hazahozzanak. Sok fát az ifiknek!” – fogalmazott Várdó Olivér.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük