Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kőkemény Alakreform-edzés

Kőkemény Alakreform-edzés Sport

Rubint Réka magyarországi aerobik- és személyi edző, az Alakreform-program kidolgozója, valamint férje, a szintén fitneszguru Schobert Norbert szombaton az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének meghívására teltházas motivációs előadást tartott a céhes város sportcsarnokában, amelyet 75 perces intenzív Alakreform-edzés követett az egybegyűltek nagy megelégedésére.

Nagy érdeklődés övezte a Rubint Rékával és Schobert Norbival való találkozást, a fitnesz szakemberek a rendszeres mozgás fontosságára, illetve a táplálkozásban mutatott mértékletességre hívták fel a figyelmet. Schobert Norbi, a Norbi Update termékcsalád és életmód-program kifejlesztője azt hangoztatta, hogy a túlcukrozott üdítőitalokat, chipseket előszeretettel fogyasztók a szükségesnél öt-hatszor több szénhidrátot visznek be szervezetükbe, kb. 400-500 grammot. Ezzel szemben a régi, fehérjében, zsírban és rostokban gazdag székely étrend körülbelül napi 60-80 gramm szénhidrát-bevitelt jelentett.
A tréner szerint nem kell semmilyen extrém táplálkozási elvet követni, a legfontosabb a mértékletesség, legyen meg a napi rendszeres mozgás, és figyelni kell a szénhidrát-bevitelre. Az öt leginkább hizlaló élelmiszer a cukor, a liszt, a rizs, a pityóka és az édes gyümölcsök. Ezzel szemben az öt fogyásra alkalmas élelmiszer közé a húsfélék, halak, sajtok (túrók, natúr joghurtot, kefir), mindenféle zöldség és savanyú gyümölcsök tartoznak. „Éhezni sosem kell. A sportot minden nap javaslom kár fél, akár egy óra, kellemes, könnyed mennyiségben, mert a túlzott sport is ártalmas lehet” – emelte ki Norbi.
Rubint Réka az önbizalom fontosságát hangsúlyozta a tőle megszokott optimizmussal. „Ne büntesd magad azért, amit nem csináltál meg, hanem dicsérd azért, amit megcsináltál. Mindenki képes változtatni az életén, csupán önmagaddal kell megvívnod a harcot. Nem kell úgy élned, ahogy nem szeretnél. Tegyél meg magadért mindent, és minden megváltozik” buzdította az egybegyűlteket, majd elsősorban a fenék és comb izmaira mért gyilkos csapást energikus edzésprogramjával.
A tréner az edzés után figyelmeztetett, sportolni soha ne a fogyás miatt kezdjünk el, hanem azért a pluszért, amit a mozgás ad. „Ezt kéne receptre írni, mert sokkal több dologra jelent megoldást, mint két Pilóta keksz, két doboz cigaretta vagy egy adag antidepresszáns. Merjünk elkezdeni sportolni, és legyünk büszkék az első lépésekre, eredményekre” – nyomatékosított az edző, majd azt is elárulta, ezután többet fognak vidékünkre látogatni, mivel Update-üzletek beindítását tervezik, továbbá a környéken tartanának egy Alakreform-tábort is a közeljövőben.
Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke örömmel nyugtázta, hogy több mint ötszázan tornáztak, köztük fiatalok és idősek, nők és férfiak egyaránt. „Az a célunk, hogy kimozdítsuk otthonról az embereket olyan előadók révén, akik nagy népszerűségnek örvendenek, azonban még nem jártak a térségben” – fogalmazott. Az esemény társszervezői a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala voltak, támogatói Mucsi Enikő Beáta és a Salvatore Egyesület. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 4., 23:51
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Hadd hulljon a férgese. A románoknál is megemelkedik a pajzsmirigybetekek, PCO-s, és IR-és esetek száma… Vigyétek a kókler familiát, mi szívesen adjuk!

  • User
    Dátum: 2018. június 5., 7:19
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Péntek Enikő,aki a zona edzést képviseli sokkal jobb választás lett volna.Szakmailag fényévekkel előrébb tart,mint RR.Ráadásul Enikőnek van zona edzője Sepsiszentgyörgyön.Szívből tudom ajánlani.RR-nek csak a reklámértéke nagyobb,mert a média agyon ajnározza.Egyébként mivel nincs edzői végzettsége inkább káros a tevékenysége.