Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Klasszisok aranyáron

Klasszisok aranyáron Sport

A négy legjelentősebb – angol, német, olasz, spanyol – európai labdarúgó-bajnokságot tekintetbe véve jelenleg a három legmagasabb értékű játékos egy angol, egy egyiptomi és egy argentin.

Hirdetés
Hirdetés

Németországban egy angol játékos, a 19 esztendős Jadon Sancho éri a legtöbbet. A Dortmund támadójának értéke jelenleg 100 millió euró. Ezzel azonban a Premier League-ben az első ötben sem lenne.
Angliában Harry Kane (Tottenham) és Mohamed Szalah (Liverpool) éri a legtöbbet 150–150 millióval, őket két Manchester City-játékos követi, Raheem Sterling 140, Kevin De Bruyne 130, míg az ötödik Sadio Mané 120 milliót ér.

Olaszországban jelenleg senki nem éri el a 100 milliót, a legdrágább Cristiano Ronaldo (Juventus) árát 90 millióra taksálják. Érdekesség, hogy őt két argentin játékos követi, akik nagy valószínűséggel még a nyáron elhagyhatják jelenlegi klubjukat. Paulo Dybala (Juventus) értékét 85, míg Mauro Icardi árfolyamát (Inter) 80 millióra becsülik.

Spanyolországban még mindig Lionel Messi a legértékesebb (150 millió). Ugyanennyit ér a Real Madrid friss igazolása, Eden Hazard, míg az Atlético Madridtól a Barcelonához kerülő Antoine Griezmann értékét 130 millióra becsülik. Az első ötbe a 100 milliós játékosok közé még egy labdarúgót ad a Barcelona Ousmane Dembélé személyében, és egy kapus, az Atlético szlovén játékosa Jan Oblak is befért. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük