Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kitűntek a játékosaink

Kitűntek a játékosaink Sport

Az összetartozás, barátság és sportszerűség jegyében zajlott Mohácson a XIV. Kárpát-Meditop-kupa, amelyen magyarországi és határon túli kézilabdacsapatok küzdöttek meg az elsőségért. Erdélyt a torna többszörös bajnokaként Sepsiszentgyörgy képviselte.

A csoportmérkőzések során Sepsiszentgyörgy 28-27-re múlta felül a felvidéki Naszvad együttesét, majd 48-25 arányban alulmaradt a későbbi győztes Moháccsal szemben, úgy, hogy két játékosa – Voloncs és Pătrînjel – is lesérült meccs közben, így a végjátékra öt bevethető mezőnyjátékosuk maradt. A mohácsi csapat a sportszerűség jegyében az utolsó tíz percben szintén öt emberrel fejezte be a találkozót. A mieink csoportmásodikként a 3. helyért játszhattak helyosztót, ahol 41-30-ra kikaptak Tápiószelétől, így negyedikek lettek. A végső győzelem Mohácsnak jutott, miután a döntőben 28-22-re legyőzte Szekszárdot.

A sepsiszentgyörgyi keretből került ki a turné gólkirálya, Iulia Tăbăcaru személyében, míg Mátis Zitát a legjobb határon túli játékosnak választották. Vida Attila edző szerint igyekeztek esélyt adni azoknak a játékosoknak, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak, és új védekezési taktikát is gyakoroltak, emiatt hasznos felkészülési tornának illett be a kiírás.

Sepsiszentgyörgy kerete: Rofel, Saláta, Bratoşin – kapusok, Tăbăcaru, Mátis, Balogh, Hageanu, Roşu, Botos, Voloncs, Pătrînjel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük