Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiszurkolták a győzelmet

Kiszurkolták a győzelmet Sport

A Sepsi OSK egygólos előnyből várja a labdarúgó Román-kupa elődöntőjének három hét múlva esedékes visszavágóját, miután szerdán este 2–1-re legyőzte a címvédő Universitatea Craiovát. Sok idő nem jut az ünneplésre, ugyanis szombaton már újabb tétmeccset játszanak a piros-fehérek, 21 órától a listavezető Rapid otthonában rangadóznak.

Hirdetés
Hirdetés

Egy korai és egy kései góllal kényszerítette térdre az Universitatea Craiovát a Sepsi OSK, az oltyánok az idény során másodszor távoztak üres kézzel Szentgyörgyről. A jól kezdő piros-fehérek a 14. percben Marius Ștefănescu góljával jutottak vezetéshez, aki Cristian Bărbuț remek passzát továbbította hálóba. A folytatásban is az OSK volt a kezdeményezőbb, azonban a lehetőségek rendre kimaradtak. Craiova a második félidő elején az Andrei Ivan által értékesített büntetővel kiegyenlített (1–1), de a csattanó a végére maradt: Cătălin Golofca egy lapos lövéssel megnyerte a meccset a hazaiaknak (2–1). Hogy a nézőcsúcsot jelentő 6000 drukker által kiszurkolt győzelem mire lesz elég a visszavágóra, az május 11-én kiderül.

Labdarúgó Román-kupa, elődöntő, első mérkőzés: Sepsi OSK–Universitatea Craiova 2–1 (1–0). Gólszerzők: Ștefănescu (14.), Golofca (87.), illetve Ivan (55. – tizenegyesből). A másik elődöntőben: FC Voluntari–FC Argeș 2–0.

„Nagy öröm meccset nyerni a Craiova ellen, egy nagyon-nagyon jó csapat ellen, amelynek utóbbi eredményei magukért beszélnek. Rendkívüli mérkőzést játszottak a fiúk, még ha voltak hiányzóink is, nagyon jól helytálltak. Nagy odaadással és megfelelő hozzáállással játszottak, csak dicsérni tudom őket” – nyilatkozta elégedetten Cristiano Bergodi vezetőedző, hangsúlyozva: a visszavágó szoros lesz, de nem jelenthet problémát számukra az sem, ha 30 ezren lesznek a lelátón.

Addig viszont még a bukaresti katlanban is bizonyítaniuk kell Niczulyéknak az alsóházi rájátszás 6. fordulójában, a giuleşti-i stadion sem a visszafogott hangulatáról híres. A százszázalékos Rapid vezeti a playout-csoportot, de csak két pont az előnye a Sepsi OSK-val szemben, amely veretlenül második a szériában. Az elsőség tehát a tét a szombati derbin, a két együttes amúgy az alapszakaszban kétszer is osztozkodott a pontokon, Szentgyörgyön 2–2, míg a Mioveniben lejátszott visszavágón 1–1 volt a végeredmény.

Labdarúgó 1. Liga, rájátszás, a 6. forduló programja: felsőház: vasárnap 19 órától FC Voluntari – Kolozsvári CFR; hétfőn 18 órától FC Argeș – Universitatea Craiova, 21 órától FC Farul – FCSB. Alsóház: ma 17.30-tól Academica Clinceni – Mioveni, 20 órától Medgyesi Gázmetán – FC Dinamo; szombaton 13.30-tól Aradi UTA – Chindia Târgoviște, 21 órától FC Rapid – Sepsi OSK; hétfőn 15.30-tól FC Botoșani – FC U Craiova.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük