Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kipukkadt a buborék

A koronavírus-járvány közepette új értelmet nyert a „buborék” szó, a sportban a külvilág kizárásával, a legszigorúbb járványügyi ellenőrzés mellett zajló események esetében használják. Buborékban rendezik például a Formula–1 es futamokat vagy éppen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) rövidpályás sorozatát Budapesten. Ezt a gyakorlatot követte a román kézilabda-szövetség is, de a sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában balul sültek el a dolgok.

Október 29. és november 3. között a sepsiszentgyörgyi Sepsi Aréna adott otthont a román női kézilabda-bajnokság 2–5. fordulója mérkőzéseinek. Az úgynevezett buboréktorna keretében a csapatok hat nap alatt négy meccset tudtak le; elméletileg a legnagyobb járványügyi biztonság keretei között.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek ellenére a Besztercei Gloria csapatánál tömeges fertőzés történt. A küldöttség összes tagját a hazaérkezést követően tesztelték, és lesújtó teszteredményekkel szembesültek. Az erdélyi gárda huszonhárom fős küldöttségéből ugyanis csak hárman produkáltak negatív teszteredményt a szentgyörgyi torna után: a buszsofőr, a klubelnök és Mariana Tanc játékos – írja a Gazeta Sporturilor. De nemcsak a Gloriánál ütötte fel a fejét a koronavírus: az erdélyi együttesek közül a Kolozsvári CSU és a Zilahi HC 3, míg a Nagydisznódi Magura 2 játékosa lett fertőzött, míg a Craiovának 11, a Slatinának 8, a Valceának pedig 4 játékosa betegedett meg.

A besztercei csapat a román kézilabda-szövetséget teszi felelőssé a kialakult helyzetért. „Többször is felszólítottuk a román kézilabda-szövetséget, hogy tekintsen el ettől a lebonyolítási rendszertől, és térjünk vissza a hagyományos kiíráshoz. Európában Románia az egyedüli ország, ahol egyetlen városban rendezik meg a forduló meccseit. Ez a rendszer kiemelt fertőzési veszélyt rejt magában. Ez újabb bizonyítéka, hogy a román szövetség nem tiszteli a csapatokat”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük