Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kipipálva az első európai győzelem

Kipipálva az első európai győzelem Sport

A Sepsi OSK hátrányból felállva kétgólos előnyt szerzett hazai pályán a szlovén Olimpija Ljubljana ellen az Európa Konferencia Liga második selejtezőkörében. A visszavágót jövő csütörtökön 20 órától játsszák Ljubljanában, de még előtte a Szuperligában lesz érdekelt Cristiano Bergodi alakulata, vasárnap 12 órától az FC Argeșt fogadja a Szuperliga 2. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi kupameccshez illő hangulatban fogadta csütörtökön a Sepsi OSK az Olimpija Ljubljanát, közel 7500-an szurkolták ki a helyszínen a sepsiszentgyörgyiek első nemzetközi győzelmét. Olyan rangos vendégek is helyet foglaltak a lelátón, mint Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya vagy Gera Zoltán, a 21 év alatti nemzeti együttes vezetőedzője, de Diószegi László klubelnök meghívására Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is tiszteletét tette, cserébe nagy tapsot és éljenzést kapott a szurkolóktól.

A Sepsi OSK Arénában lejátszott első nemzetközi tétmérkőzés a én (a tavalyi, nagyszombatiak elleni meccset még a városi stadionban vívták) a lehető legrosszabbul indult a hazai csapat számára, ugyanis a piros-fehérek már a 4. percben hátrányba kerültek Svit Seslar közeli fejesének köszönhetően (0–1). Negyedóra elteltével rendezte sorait az OSK, átvette az irányítást, és a szünet előtti hosszabbításban kiegyenlített. Ekkor David Sualehe buktatta Mihai Bălașát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Marius Ștefănescu elsőre a kapusba lőtte, ám a kipattanót már értékesíteni tudta.

A második félidő derekán újabb tizenegyeshez jutott a szentgyörgyi gárda, az Alexandru Tudoriét buktató Seslart kiállították, azonban a sértett gyengén végezte el a büntetőt, amit a mérkőzésen végig kiválóan védő Vidovsek hárítani tudott. A hajrában azonban már nem tétovázott az OSK, előbb Nicolae Păun fejelt a hálóba, majd Karamatic vétett öngólt a ráadásban, így a háromszékiek megszerezték első nemzetközi kupagyőzelmüket, és 3–1-es előny birtokában utazhatnak a jövő csütörtöki visszavágóra a szlovén fővárosba.

Cristiano Bergodi szerint abszolút megérdemelték a győzelmet, de óvatosságra int, véleménye szerint a továbbjutáshoz a visszavágón is hasonlóan jól kell teljesíteniük. „Az ellenfél jól passzolt, mi pedig a mérkőzés első felében nem voltunk túl agresszívek. De 25 perc elteltével már nagyon jól játszottunk, lehetőségeket is kialakítottunk. Aztán belelendültünk a játékba, a második félidő remekül sikerült. Teljesen megérdemeltük a győzelmet. Majd meglátjuk, mi történik a visszavágón. De ez egy fontos eredmény. Előnyben vagyunk, a visszavágón viszont nagyon jól kell játszanunk” – közölte Bergodi a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, első mérkőzés: Sepsi OSK–Olimpija Ljubljana 3–1 (1–1).

Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 7500 néző. Vezette: Donald Robertson (Skócia). Sepsi OSK: Niczuly – Ispas (Dumitrescu, 65.), Mitrea, Bălașa, Dimitrov – Ștefănescu, Păun, Aganovic (Rodríguez, 77.) – Gheorghe (Matei, 59.), Rondon (Tudorie, 65.), Golofca (Damașcan, 65.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Ljubljana: Vidovsek – Lasickas, Estrada (Crnomarkovic, 62.), Karamatic, Sualehe – Seslar, Pilj, Elsnik (Doffo, 46.) – Kvesić (Aldair, 73.), Prtajin (Nukić, 62.), Pedro (Ziljkic, 62.). Vezetőedző: Albert Riera Ortega. Gólszerzők: Ștefănescu (45+4.), Păun (84.), Karamatic (90+3. – öngól), illetve Seslar (4.). Sárga lap: Bălașa (80.), illetve Kvesic (40.), Sualehe (45+2.), Pilj (53.), Vidovsek (85.). Piros lap: Seslar (66.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük