Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kipipálva a kötelező győzelem

Kipipálva a kötelező győzelem Sport

A vártnál nehezebben, de sikerült kicsikarnia a kötelező hazai győzelmet a Sepsi OSK-nak pénteken, a már biztos kieső, csőd szélén álló Medgyesi Gázmetán ellenében. A több alapemberét pihentető sepsiszentgyörgyi alakulat 3–1 arányban győzött az alsóházi rájátszás 7. fordulójában, és készülhet a vasárnapi Chindia Târgoviște elleni hazai meccsre.

Hirdetés
Hirdetés

A jobb játékerőt képviselő Sepsi OSK már idejekorán vezetést szerzett a medgyesi gyerekek – a kezdőcsapatban heten is 19 évesek vagy annál fiatalabbak voltak – ellen, a 2. percben Marius Ștefănescu belőtte szezonbeli 10. gólját. Nem sokkal később kiegyenlítettek a vendégek, a Radoslav Dimitrov kezezése miatt megítélt büntetőt Francisco Júnior váltotta gólra (1–1). Nem sokáig örülhettek a medgyesiek, ugyanis a 33. percben újra előnybe került a háromszéki gárda, Ștefănescu beadása után Eder González fejelt a bal alsóba (2–1).

A második félidő Askovszki kapufájával kezdődött, az újabb gól sokáig váratott magára, ugyanis hiába köszönt be Cătălin Golofca, találatát tévesen les miatt érvénytelenítette a játékvezető. Végül a 83. percben Alexandru Tudorie járt túl a 18 éves Grósz Erik eszén, beállítva a 3–1-es végeredményt. A hajrában két újoncot is avatott a piros-fehér mezes együttes, a 17 éves Nistor Ákos középpályás és a 18 éves Gedő Hunor kapus is bemutatkozott a román élvonalban. A Sepsi OSK ezzel a győzelemmel átmenetileg visszavette a második helyet az alsóházban, megelőzte az FC Botoșani-t, amely a forduló mai zárómeccsén játszik a CS Mioveni vendégeként.

„Nem gondolom, hogy hátradőltünk, nyertünk három pontot. Ez a lényeg. Szereztünk három gólt, sok helyzetet kidolgoztunk. Dicséretet érdemel az ellenfél, sokat szaladtak, egyre magabiztosabbak lesznek ezek a gyerekek. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de a legfontosabb, hogy győztünk. Igyekszünk a maximumot kihozni mind a bajnokságból, mind a kupából, meglátjuk, mire lesz elég. Most következik a Chindia, majd a kupaelődöntő visszavágója, ahol szeretnénk bebiztosítani a döntős szereplés jogát” – értékelt a meccs után Cristiano Bergodi vezetőedző. 1. Liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló: Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán 3–1 (2–1).

Labdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 7. forduló: Sepsi OSK–Medgyesi Gázmetán 3–1 (2–1). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, mintegy 2600 néző. Vezette: Claudiu Marcu (Konstanca).

Sepsi OSK: Began (Gedő, 87.) – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ispas – González, Vașvari – Askovszki (Golofca, 62.), Fülöp (Bărbuț, 62.), Ștefănescu (Damașcan, 73.) – Tudorie (Nistor, 87.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Medgyes: Grósz – Maxim, Mathaus, Avram, Tala – Francisco Júnior (Câmpean, 74.), Iancu (Covaci, 61.) – Șteau (Ursu, 61.), Gașpar (Harfaș, 61.), Costea – Domșa (Noian, 61.). Vezetőedző: Flavius Boroncoi. Gólszerzők: Ștefănescu (2.), González (33.), Tudorie (83.), illetve Francisco Júnior (16. – tizenegyesből). Sárga lap: Vașvari (4.), Dimitrov (14.), Ștefănescu (24.), Mitrea (62.), illetve Costea (80.).

További eredmények a playoutból: Chindia Târgoviște–FC Rapid 0–0, Dinamo – Academica Clinceni 5–1. Az FC U Craiova – Aradi UTA mérkőzés tegnapi lapzártánk után zárult. Ma 17.30-tól rendezik a CS Mioveni – FC Botoșani találkozót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük