Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kipipálva a harmadik győzelem

Kipipálva a harmadik győzelem Sport

Folytatta hibátlan sorozatát a kapruni edzőtáborban a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely hétfőn délután 3×45 perces formaellenőrzőn mérte össze erejét az orosz élvonalbeli FK Ufával. A Konferencia Liga selejtezőjére hangoló sepsiszentgyörgyiek 3–1-es győzelmet arattak. A piros-fehérek csütörtökön a cseh Viktoria Plzen ellen játsszák utolsó felkészülési mérkőzésüket az ausztriai edzőtáborban.

Az ausztriai felkészülés során Leo Grozavu együttese előbb az osztrák harmadosztályú Bischofshofen (1–0), majd az előző szezonban a BL-csoportkörben vitézkedő FK Krasznodart (2–1) győzte le, hétfőn délután pedig a szintén orosz Premjer Ligában érdekelt FK Ufán volt a sor. Az SK Waidring pályáján lebonyolított edzőmeccs rendhagyó módon három játékrészből állt, így a felek végül több mint 135 percig kergették a labdát, amely lehetőséget adott a szakmai stábnak arra, hogy a legtöbb kerettagot pályára küldje.

A maratoni felkészülési mérkőzés első félidejében nem született találat, majd a 61. percben a szünet után becserélt Cvetelin Csuncsukov szerzett vezetést az OSK-nak, a bolgár csatár egy előívelt labdát szelídített meg, és küldte laposan a hálóba (1–0). Nem sokkal később a szintén csereként pályára lépő Cristian Bărbuț szerzett labdát a jobb szélen, remek beadását pedig Cătălin Golofca továbbította kapuba (2–0). Az oroszok a harmadik játékrészben Hamid Agalarov révén szépítettek (2–1), míg a végeredményt a duplázni tudó Golofca állította be a 114. percben.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK csütörtökön a cseh Fortuna Ligát az ötödik helyen záró Viktoria Plzen ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését az ausztriai edzőtáborban. A piros-fehérek július 22-én mutatkoznak be az újonnan létrehozott Konferencia Liga második selejtezőkörében, de még azelőtt megkezdik szereplésüket a bajnokságban, július 16-án az Academica Clincenit fogadják hazai pályán.

„Dicséretet érdemelnek a fiúk, főként a második félidőben nyújtott teljesítményükért, de a harmadikban is jól mozogtak. Az első játékrészben akadozott a játék, szokásunkhoz híven nehezen lendültünk bele, de szünetben sikerült rendezni sorainkat, és a folytatásban sokkal veszélyesebben futballoztunk. Örülök, hogy egy újabb jó meccset játszottunk, és annak is, hogy azok a fiatalok is tették a dolgukat, akik az utolsó játékrészben kaptak lehetőséget” – értékelt az edzőmeccs után Leo Grozavu vezetedző.

Felkészülési mérkőzés, Ausztria FK Ufa (orosz)–Sepsi OSK 1–3 (0–0, 0–2, 1–1) Gólszerzők: Agalarov (100.), ill. Csuncsukov (61.), Golofca (66., 114.) A Sepsi kezdőcsapata: Began – Dimitrov, Mitrea, Sousa, Ispas – Vaşvari, Păun, Askovszki, Aganovic – Achahbar, Dumiter.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük