Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kilenc háromszéki nyertes

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány 526 fiatal sportolót és művészt részesít anyagi támogatásban a 13. MOL Tehetségtámogató program keretében. A támogatási alap több mint 560 ezer lej. 2006 óta összesen 2186 tehetséges fiatal részesült anyagi támogatásban.

 

A 13. kiírás során támogatott pályázatok több mint fele első alkalommal nyert. A támogatásban részesülő fiatal művész- és sporttehetségek az utóbbi években kiváló eredményeket értek el hazai és nemzetközi megmérettetéseken. Az idei kiírásra 465 pályázat érkezett, melyben 1059 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 3.100.000 lej értékben. Az 562.500 lejes támogatási alapból 526 tehetséges fiatal részesül 282 nyertes pályázat révén. A művészeti zsűri 70 pályázatot javasolt összesen 203.866 lejjel történő támogatásra, a sportban pedig 170 pályázat nyert 218.634 lej összértékű finanszírozást.

„A MOL Tehetségtámogató program egyszerű és jól meghatározott szabályok alapján működik 13 éve. A pályázónak a kiírás szerint kategóriánként 4–6 kötelező dokumentumot kell beküldenie, amelyek által lehetősége nyílik meggyőzni a zsűrit a finanszírozás fontosságáról. Mint minden versenyben, itt is fontos a szabályokhoz való alkalmazkodás, melyek betartása sportszerűségről tesz bizonyságot, az ezektől való eltérés pedig a pályázat érvénytelenítését vonja maga után.” – nyilatkozta András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Kovászna megyéből támogatást nyert: Szőcs Botond (zongora), Bejan Norbert (zongora), Osonó Színházi Műhely (színjátszás), Csipike Színjátszó Csoport (színjátszás), Balogh Hanna (cselgáncs), Ördög Zoltán (motorkerékpár), Riti Eduard (sznúker), Baricz Örs (cselgáncs), Makó Csongor (karate, shotokan).

A részleges vagy teljes támogatásban részesülő pályázók névsora megtalálható a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük