Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kikapott a SIC, nyert a KSE

Kikapott a SIC, nyert a KSE Sport

Első vereségét szenvedte el a címvédő Sepsi-SIC a női kosárlabda élvonalban, Zoran Mikes csapata a trónkövetelő Szatmárnémeti VSK otthonában hajtott fejet. Ugyanakkor első győzelmét aratta a KSE, amely hosszú idő után újra közönség előtt játszhatott a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Már a második fordulóban sor került a női élvonal „örökrangadójára” a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK között. A két együttes immár ötödik idény óta uralja a Nemzeti Ligát, eddig minden alkalommal a háromszékiek javára billent a mérleg nyelve, a Sepsi-SIC gyűjtötte be az aranyérmeket, a VSK-nak maradt az ezüst. Egyelőre korai megjósolni, hogy mi lesz ebben a szezonban, papíron továbbra is az ötszörös bajnok zöld-fehérek magasan a favoritok, viszont a teljesen megújult kerettel kiálló szatmáriak szombaton borították a papírformát a gyengén muzsikáló sepsiszentgyörgyiek ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Hazai részről Sparkle Joy büntetődobásai vezették fel a szatmári találkozót, amire a Sepsi-SIC Brianna Fraser 4 pontjával válaszolt. A hazaiak megrázták magukat, és egy 8–0-ás futással átvették a vezetést (10–4). A sepsiszentgyörgyiek Ioana Ghizilă két távolijának köszönhetően nem hagyták magukat, 12–10 állt az eredményjelzőn az első negyed végén.

A második tíz perc katasztrofálisan alakult sepsiszentgyörgyi szempontból, Miguel Lopez csapata 21–10-re vezetett, mire észbe kaptak a zöld-fehérek, és Fraser révén pontot szereztek. Hiába kért időt Zoran Mikes, nem tudta felrázni csapatát, a különbség pedig egyre nőtt, nagyszünetre 38–19-re vezetett a VSK. A harmadik szakasz elején elérte a 23 pontot a szatmári fór, a Sepsi-SIC egy 6–0-s rohammal igyekezett kapaszkodni (42–25), de a nagyfokú bizonyítási vágytól hajtott hazaiak nem engedték közelebb kapaszkodni a bajnoki címvédőt, amely 20 pontos hátrányból vágott neki az utolsó negyednek (56–36). A zárószakasz Wallace és Joy kosárváltásával indult, majd a berecki Biszak Boglárka is megszerezte első pontjait szatmári színekben (60–39). A folytatásban a mérkőzés érdemben nem változott, a Sepsi-SIC nem tudott élni a lehetőségekkel, állandósult a húsz pont körüli különbség, és végül 22 pontos szatmári győzelem született. A mérkőzés legeredményesebb játékosa a hazaiak 25 pontig jutó kiválósága, Sparkle Joy volt, sepsiszentgyörgyi részről Saqwedia Wallace 18 pontot termelt.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 2. forduló: Szatmárnémeti VSK – Sepsi-SIC 78–56 (12–10, 26–9, 18–17, 22–20). VSK: Dzombeta 11, Ardelean 9/3, Taylor 25, Biszak 2, Kostowicz 13, Moore 12, Fodor 4, Vuckovic 2, Cucu. Edző: Miguel Lopez. Sepsi-SIC: Pašić 7, Wallace 18/6, Ghizilă 6/6, Orbán 6, Fraser 14, Botos, Miljković 3, Cătinean 2, Baș, Neagu, Croitoru, Podar. Edző: Zoran Mikes.

Kézdivásárhelyen közel másfél év után játszhatott újra közönség előtt a KSE, a kék-fehér mezesek számára Alexandria ellen kezdődött el a pontvadászat, mivel ellenfél hiányában kihagyták a nyitókört. A vendégek már három ponttal vezettek, mire Coleman megszerezte az első kézdi kosarat. Az első perceket kemény küzdelem, de pontszegényebb játék jellemezte. Felváltva ment az adok-kapok, egyik csapat sem bírt a másik fölé kerekedni (10–12). A második szakasz elején Brianna Taylor és India Welch Coleman pontjaival átvette a vezetést a kézdi gárda (15–12), azonban a hullámzó mérkőzésen a vendégek nem hagyták magukat leszakítani, sőt,18–21-nél átvették a vezetést. Tuchilus Kriszta hárompontosával kiegyenlített a KSE, azonban a szakasz hajráját az alexandriaiak bírták jobban, és hárompontos előnnyel vonultak pihenőre (27–30).

A harmadik negyedben Brianna Taylor hárompontosa adott új lendületet a kék-fehér mezeseknek (32–32), a ponterősen játszó Coleman pedig extra villanásaival megerősítette a hazai előnyt (45–39). Innen már nem volt visszaút, a KSE ügyesen sáfárkodott előnyével, és behúzta a megérdemelt győzelmet. A meccs legjobbja a dupla-dupla teljesítményt nyújtó Jaiamoni India Welch Coleman volt a maga 17 pontjával és 11 lepattanójával.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 2. forduló: KSE – Alexandria 57–52 (10–12, 17–18, 18–9, 12–13). KSE: Debreczi 8 Taylor 14/3, Coleman 17/3, Tuchilus 3/3, Lewis 15/3, Kozman, Domokos. Edző: Ljubomir Kolarevic. Alexandria: Pana 12/3, Crăciunescu 8/6, Burcica 14/3, Benally, Bota 6, Petrova 12/3, Mazilu, Voicu. Edző: Mădălin Piperea.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások