Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiesett a kupából a Sepsi FC

Kiesett a kupából a Sepsi FC Sport

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlott gólzáporos meccsen búcsúzott a Román-kupától a Sepsi FC teremlabdarúgó-csapata, amely a vasárnapi nyolcaddöntőben 7-6 arányban hajtott fejet a Brassói Colţeával szemben. A másodosztályos Cenk-alatti alakulat a háromszéki csapatok nagy mumusa, tavaly ugyanebben a körben, ugyanezzel az eredménnyel a Kézdivásárhelyi SE-t ejtették ki, igaz, akkor büntetőkkel.

A Sepsi FC számára a lehető legkedvezőbben indult a brassói összecsapás, amelynek első felében 3-0-ra vezettek, és további három óriási ziccert hagytak ki. A félidő végére viszont kifáradt a zöld-fehér kezdősor, a hazaiaknak kétszer sikerült mattolniuk Papp kapust. 2-3-as állásnál fordultak a felek, a jobb helyzetkihasználással bíró Colţea megfordította az eredményt, és hiába küzdött derekasan a sepsiszentgyörgyi gárda, nagy csatában, egy góllal elveszítette a párharcot. Végeredmény: Brassói Colţea – Sepsi FC 7-6 (2-3). A sepsiszentgyörgyi gólszerzők: Ţicalo 3, Máté, Pulugor, Pavel.

– Ez egy olyan mérkőzés volt, amelynek könnyen lehetett volna más a végkifejlete, sajnos mi nem úgy értékesítettük a helyzeteinket, ahogy kellett volna, ráadásul a rövid cserepadunk miatt a fáradtság is kiütközött az alapembereken, emiatt többet tévedtünk, az egyéni hibák pedig megbosszulták magukat. Nagyon szerettünk volna nyerni, sajnos nem sikerült – értékelt Farkas Attila, a Sepsi FC edzője.

A Sepsi FC kerete a mérkőzésen: Papp – Máté, Ţicalo, Pulugor, Pavel (cserék: Lőrincz – Incze, Jankó, Bedőházi, Veress, Bartos, Bagoly, Szakács).

A nyolcaddöntő többi eredménye: Jászvásári Poli – Resicabányai Munkás 6-4, Kolozsvári Clujana – Galaci United 1-7, Bodzavásári Luceafărul – Dévai Autobergamo 6-13, Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely 1-9, Segesvári Pro-Tineret – Bukovina Vicov 7-6. A Dunărea Călăraşi – Temesvári Informatika mérkőzés tegnapi lapzártánk után fejeződött be, míg a Simándi Sólymok – Marosvásárhelyi City’us találkozót február 15-én bonyolítják le.

A Román-kupa tehát háromszéki csapatok nélkül folytatódik, mint ismert, a KSE az első körben búcsúzott, miután 5-2-re kikapott a szintén másodosztályos Csíkszeredai Imperial Wettől. A negyeddöntőket február 18–19-én rendezik (sorsolás később), a Final Fourt pedig várhatóan március 18–19-én.

A román futsalválogatott a hét közepén Csehországban játszik két barátságos mérkőzést a cseh nemzeti együttessel, majd hétvégén folytatódik az élvonalbeli bajnokság alapszakasza, a Sepsi FC és KSE közti háromszéki rangadót február 13-án, hétfőn 18 órától vívják a Szabó Kati Sportcsarnokban.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük