Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiegyensúlyozott mérkőzésen maradt alul a KSE

Kiegyensúlyozott mérkőzésen maradt alul a KSE Sport

Vasárnap a női kosárlabdabajnokság rájátszásában az 5–8. helyekért folytatott helyosztó küzdelemsorozatban a Kézdvásárhelyi SE a Kolozsvári U otthonában szenvedett nyolcpontos vereséget az egyik csapat két sikeréig tartó párharc első mérkőzésén.

Hirdetés
Hirdetés

Mitrovic kosarával indult a mérkőzés, és az 5. percig a KSE nyomában loholtak a házigazdák, amikor először átvették a vezetést (8–6) a 19 pontot jegyző Uiuiu kétpontosával. A 7. percben Kelemen hárompontosával hat hosszra nő a házigazdák előnye, ám a több mérkőzés óta tartó rossz passz után magára talált, a mérkőzésen 16 pontot szerző Hawks kosarainak és Corda hárompontosának köszönhetően az első tíz perc a KSE egypontos vezetésével ért véget.

A folytatásban ment az adok–kapok, a két csapat fej-fej mellett haladt a 16. percig (26–26), amikor az U megpróbált „meglépni”, és 3 perccel a félidő vége előtt sikerült ötpontosra növelni előnyét (31–26), de Wilson és Hawks kosaraival a KSE egyetlen pontra faragta le a hátrányát a pihenő előtt (31–30).

Félidő után is úgy tűnt, nem bír egymással a két csapat, előbb a kincses városiak húztak el hat pontra (41–35), majd a KSE 8–0-s sorozata következett (41–43). Ezt követően, bár döntő fölényt nem sikerült kivívniuk, a kolozsváriak fokozatosan magukhoz ragadták a vezetést és az utolsó játékrésznek ötpontos előnnyel vághattak neki.

Kozman büntetőivel a KSE ismét három hosszra került ellenfeléhez (52–49), ám innentől az U megrázta magát és másfél perc alatt egy 7–0-s sorozatot produkáltak (59–49). Ez az előny döntőnek bizonyult, a KSE csak mérsékelni tudta a hátralevő időben a hátrányt. Csütörtökön a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban folytatják a csapatok a párharcot.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, helyosztó. 1. mérkőzés:

Kolozsvári U – KSE 68–60 (16–17, 19–18, 17–12, 16–13)

A KSE pontszerzői: Hawks 16, Corda 11 (3 hárompontos), Wilson 12, Mitrovic 10 (2), Biszak 7, Kozman 4. Játszott még Domokos, Bara-Németh.

Korábbi fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük