Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiegyenlített a Sepsi-SIC

Kiegyenlített a Sepsi-SIC Sport

A Sepsi-SIC hazai pályán nagy csatában legyőzte a Kolozsvári Egyetemet a női kosárlabda Nemzeti Liga sikerig tartó döntőjének második mérkőzésén, ezzel 1-1-re kiegyenlített a párharcban. Az elsőségért folyó harc szerdán és csütörtökön a kincses városban folytatódik, mindkét mérkőzést 19 órától rendezik. Amennyiben ezen a két találkozón nem sikerül dűlőre vinni a bajnoki cím sorsát, a mindent eldöntő utolsó ütközetet Sepsiszentgyörgyön vívnák április 30-án.

A csütörtöki 66-64 arányú vereség után megrázta magát a címvédő Sepsi-SIC és pénteken 72-66 arányban felülmúlta a korábbi tizennégyszeres győztes Kolozsvári Egyetemet. A mérkőzés elején a zsinórban harmadik fináléját játszó sepsiszentgyörgyi gárda 7-3-ra ellépett, ám a vendégek két triplával fordítottak, innentől kezdve pedig fej-fej mellett haladt a két együttes. A második negyedben folytatódott az adok-kapok, a vendégek 23-29-re elhúztak, ám a megállíthatatlan Marshall jóvoltából nemcsak felzárkózott, de előnybe is került a Sepsi-SIC, amely a közel 1500 néző ujjongásától kísérve minimális előnnyel (39-38) vonulhatott pihenőre.

Fordulás után Amanda Thompson laza öt ponttal indított, majd Marshall távolról volt eredményes, míg a másik oldalon a meglehetősen sportszerűtlen magatartást tanúsító Harrison borzolta a kedélyeket. Az 55-55-ről induló zárószakaszban 7-0-s sorozattal rukkolt elő a SIC (62-57), de a vendégcsapat nem hagyta magát lerázni, Irimia triplájával 65-64-re megközelítette a mieinket. A címvédőnek viszont helyén volt a szíve, a nagyszerű dobóformájához visszataláló Gödri-Părău hat és Marshall egy pontjával 72-66-ra behúzta a meccset.

Végeredmény: Sepsi-SIC – Kolozsvári Egyetem 72-66 (19-20, 20-18, 16-17, 17-11). A csapat legjobbja ezúttal Tyaunna Marshall volt, aki a pályán töltött 35 perc alatt 27 pontot szórt, 7 lepattanót gyűjtött és 3 gólpasszt osztott ki. Gödri-Părău 12 pontot (4 lepattanó és 5 gólpassz), Thompson 11-et (8 lepattanó), Jeffery 11-et (5 lepattanó), Harris 5-öt (5 lepattanó), Stoenescu 3-at és Huţanu 2-őt dobott.

– Nagyon-nagyon nehéz mérkőzés volt, ám sikerült győzedelmeskednünk, ez a legfontosabb, rengeteget dolgoztunk ennek érdekében. Remélem sikerül megnyerjük az első kolozsvári meccset, és abban is reménykedünk, hogy ott eldöntjük a bajnoki cím sorsát, de ha nem, akkor majd itthon – fogalmazott meccs után Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány.

Zoran Mikes vezetőedző optimistán nyilatkozott a további esélyeikről.

– Harcias szellemben küzdöttük végig a mérkőzést és megmutattuk, hogy játékban akarunk maradni. Nehéz párharcban győztünk, ennek köszönhetően pedig plusz önbizalommal várhatjuk a kolozsvári első mérkőzést. Győzni megyünk oda, nem érdekel, hány meccset kell a bajnoki címért megvívnunk, ez a célkitűzésünk és harcolni fogunk érte – közölte.

Rusz István szakvezetőSepsi szerint „az utóbbi időszak, talán az utóbbi tíz év legkiélezettebb bajnoki döntőjének vagyunk szemtanúi, két nagyon erős és elszánt csapat küzd az elsőségért”.

– Ma mi voltunk a jobbak, és arra törekszünk, hogy Kolozsváron is ha nem is mindkettőt, de legalább az egyik felvonást megnyerjük. Ezúton felkérek minden szurkolót, aki úgy érzi, kísérje el a csapatot a kincses városba, és segítsen a jó eredmény elérése érdekében – Rusz István csapatvezető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük