Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kéznyújtásnyira a bajnoki cím

Kéznyújtásnyira a bajnoki cím Sport

Az ozsdolai Ördög Zoltán és a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián teljes mértékben kihasználta a hazai pálya előnyét, és kettős diadallal zárta a román motokrossz-küzdelemsorozat negyedik, megyeszékhelyi futamát. Hétvégi sikerüknek köszönhetően motorosaink már csak egy győzelemre vannak egy-egy újabb bajnoki cím elhódításától.

Hirdetés
Hirdetés

Két év kihagyás után ismét motorzúgástól volt hangos a sepsiszentgyörgyi motokrosszpálya és környéke, ahol az elmúlt hétvégén mintegy 80 versenyző mérettette meg magát a sportág országos bajnokságának negyedik, utolsó előtti futamán. A Sugásfürdő felé vezető út melletti pályán szombaton a szabad és időmérő edzéséket tartották meg, vasárnap pedig a géposztályonkénti két-két futamra került sor. A jelenlegi járványügyi helyzetben nézők nélkül hirdették még a viadalt, de ennek ellenére sok sportkedvelő kilátogatott az esemény helyszínére.

A hazai és külföldi motorosokból összeverbuvált mezőnyben ott volt az otopeni-i Top Cross TCS színeiben, az MX85-ös kategóriában induló friss Balkán-bajnok, Ördög Zoltán (Yamaha), míg a Bukaresti Steauát képviselő Tompa Krisztián (KTM) az MX2-es kategóriában volt érdekelt. Mindkét versenyző nagyszerű teljesítményének köszönhetően könnyedén hozta a sepsiszentgyörgyi futamgyőzelmeket, s már csak egy siker választja elő őket egy-egy újabb bajnoki cím elhódításától.

„Jól előkészített pályán, jó versenyt futott a fiam, aki kétszer is rajt-cél győzelmet ért el a hétvégén. Könnyűnek mondható volt számunkra a szentgyörgyi viadal, érződött, hogy Zoltán hazai környezetben motorozott, és ezzel megvan a zsinórbeli negyedik bajnoki sikere” – nyilatkozta érdeklődésünkre Ördög István, a 13 éves versenyzőnk édesapja.

„Jól előkészített pályán motoroztunk, újabb két első helyezéssel zártam egy fordulót. Zökkenőmentes volt a szentgyörgyi versenyhétvége, aminek különösen örvendek” – összegezte a történteket Tompa Krisztián.

Eredmények: MX85: 1. Ördög Zoltán (Yamaha, Top Cross TCS), 2. Nichita Novoidarschii (KTM, Moldova), 3. Victor Rusu (Yamaha, Top Cross TCS); MX2: 1. Tompa Krisztián (KTM, Bukaresti Steaua), 2. Petru Iosif (Yamaha, Top Cross TCS), 3. Arthur Andrei Tătaru (Yamaha, Top Cross TCS).

Az országos bajnokság a hétvégén Ciolpani-ban zárul, ahol a 2020-as pontvadászat utolsó fordulóját rendezik meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük