Hirdetés
Hirdetés

Kézilabdában is felfelé tör a Sepsi-SIC

Kézilabdában is felfelé tör a Sepsi-SIC Sport
  • A kosárlabdacsapat hazai menetelése után a Sepsi-SIC a női kézilabdában is letenné névjegyét. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek célja, hogy jövőben A ligás csapata legyen a megyeszékhelynek, ám első lépésben a második vonalban szerepelne a 2023–2024-es bajnokságban a tervek szerint néhány tapasztalt játékos mellett zömében helyi nevelésű fiatalokat csatasorba állító csapat.
Hirdetés
Hirdetés

Sepsiszentgyörgyön 2020 őszén létesült a negyedik hazai női kézilabda kiválósági központ a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, a Román Kézilabda-szövetség és a Sepsi-SIC sportklub együttműködése eredményeként. Ennek értelmében az ország számos megyéjéből, három korcsoportban (13–14, 15–16 és 17–18 év – szerk.) a legjobb női kézilabdázókat választották ki, akik Sepsiszentgyörgyön készültek fel Sorin Popică, aki a Sepsi-SIC sportklub kézilabda szakágának vezetője irányításával.

A kiválósági központ csapata a második vonalbeli bajnokságban is érdekelt volt, és most eljött az idő, hogy szintet lépjen a sepsiszentgyörgyi kézilabda. A cél érdekében a fiatal játékosok sorát tapasztalt kézilabdázókkal erősítenék a szakosztály vezetői. Elsőként egy hazatérőt, Andreea Adespii-Molnárt állították csatasorba.

„A következő idénytől klubunknak felnőtt csapata lesz az A-divízióban, a 32 éves sepsiszentgyörgyi sportoló pedig az utóbbi években az utánpótlás-együtteseinkben nevelkedett lányok mellé érkezik” – olvasható a klub Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatban.

A szerződés aláírásakor a játékos így nyilatkozott. „Sepsiszentgyörgy az a város, ahol elkezdtem kézilabdázni, és ahol be szeretném fejezni a játékos pályafutásomat. Van egy szép elképzelés sok fiatal játékossal, és szeretném, ha mellettem még jobban fejlődnének. Természetesen a szakmai stábbal, profi emberekkel együtt, akikkel biztos vagyok, hogy nagyszerű munkát végzünk és elérjük céljainkat! Alig várom, hogy találkozzak a szurkolókkal, és minél nagyobb számban várjuk őket a terembe, hogy szurkoljanak nekünk!” – mondta.

Sorin Iordan Popica szakosztályvezető eképpen vélekedik a projektről. „Egy 2019-ben indult projekt, nagyon fiatal játékosokkal, amely a másodosztályba iratkozással folytatódik, a jövőbeli cél pedig a Nemzeti Liga. Andreea Adespii-Molnár tapasztalt játékos, szép sepsiszentgyörgyi családból származik, és sok utánpótláskorú kézilabdázóhoz hasonlóan az Iskolás Sportklubnál kezdte, amellyel reméljük, a jövőben is jó együttműködést folytathatunk a kovásznai megyei sport fejlesztése érdekében.”

Andreea Adespii-Molnár az SCM Râmnicu Vâlcea tagjaként 2014-ben bajnoki címet, 2018-ban Szuperkupa-győzelmet szerzett, az évek során a korosztályos válogatottak tagja volt, és a Brăilai Dunărea, a Râmnicu Vâlcea, illetve a Krajovai SCM mezében számos európakupa-mérkőzésen lépett pályára.

Fotó: Sepsi-SIC

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük