Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik az elődöntő

Kezdődik az elődöntő Sport

Ma kezdődik a női kosárlabda Nemzeti Liga három nyert mérkőzésig tartó elődöntője, az ötszörös bajnok Sepsi-SIC a Konstancai Phoenix ellen csatázik a legjobb négy között. A mai és pénteki párharcok előtt Pop Anamaria és Shaqwedia Wallace játékosok, illetve Zoran Mikes vezetőedző is bizakodóan nyilatkozott.

Hirdetés
Hirdetés

A hatodik bajnoki címére hajtó Sepsi-SIC alapszakaszgyőzelme után magabiztosan diadalmaskodott a Kolozsvári U elleni negyeddöntőben (83–45, 90–46) és biztató előjelekkel várja a Konstancai Phoenix elleni elődöntőt.

„Ebben a szezonban kétszer játszottunk Konstanca ellen, mindkétszer nyertünk, reméljük, ezt a sikerszériát az elődöntőben is tudjuk folytatni. Nagyon sokat készültünk, meg akarjuk mutatni, mire vagyunk képesek. Mindenkit várunk a mérkőzésekre” – fogalmazott a meccs előtt a sepsiszentgyörgyi Pop Anamaria, utalva arra, hogy az alapszakaszban 79–61 és 83–64 arányban múlták felül a tengerpartiakat.

Shaqwedia Wallace a szurkolók szerepét emelte ki. „Sikerrel vettük a rájátszás első felvonását, jól érezzük magunkat, tele vagyunk energiával, és alig várjuk a Konstanca elleni két hazai meccset. Mindig nagyszerű érzés hazai pályán játszani, a szurkolóink gondoskodnak a kiváló hangulatról és megadják azt a pluszt, amire szükségünk van. Készen állunk arra, hogy szórakoztassuk és megörvendeztessük őket” – fűzte hozzá az amerikai idegenlégiós.

Zoran Mikes vezetőedző higgadtan arra figyelmeztetett, hogy meccsről meccsre, győzelemről győzelemre kell haladni az elődöntőben. „A célunk egyértelműen a döntőbe jutás, de ne feledjük, hogy Konstanca minden elismerést megérdemel mindazért, amit ebben az idényben elért, gondolok itt a Román-kupa négyes döntőjében való szereplésükre és a mostani elődöntőbe kerülésre. Jó ellenállást tanúsítottak az alapszakaszban, akkoriban voltak nehézségeink, de remélem, ezúttal felkészültebbek vagyunk, és készen állunk a ma esti első összecsapásra. Három győzelemre van szükségünk, tudjuk, mi a dolgunk, tudjuk, mit kell tennünk, hogy bejussunk a fináléba” – közölte a bosnyák szakember.

A három nyert mérkőzésig tartó elődöntős párharc első mérkőzését ma 19 órától rendezik a Sepsi Arénában, ahol pénteken szintén 19 órától ismét megmérkőzik a két együttes. Jövő hétfőn Konstancán következik a harmadik meccs, és ha ezután nem dől el a párharc, akkor április 12-én még játszanak egyet a tengerparton a felek.

A másik ágon a Szatmárnémeti VSK Araddal küzd meg, a párbaj első két felvonását ma és holnap 19 órától rendezik Szatmárnémetiben. A fennállása legjobb bajnoki helyezéséért harcban levő Kézdivásárhelyi SE pénteken 18 órától a Marosvásárhelyi Siriust fogadja az 5–8. helyekért kiírt helyosztón, a két nyertes meccsig tartó párharc második felvonását jövő kedden vívják Marosvásárhelyen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük