Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik az Ek-csoportkör

Kezdődik az Ek-csoportkör Sport

Rajtol a női kosárlabda Európa-kupa csoportköre, Háromszék bajnokcsapata, a Sepsi-SIC idegenben kezdi meg szereplését a kettes számú európai kupasorozatban. Az ukrán bajnokságban címvédő BC Prometey elleni mai mérkőzésről Shaqwedia Wallace, Jovana Pašić csapatkapitány és Zoran Mikes vezetőedző beszélt.

A Sepsi-SIC az Európa-kupa B-csoportjában szerepel, olyan ellenfelek társaságában, mint a török Elazig Il Özel Idare, az ukrán BC Prometey és a magyar UNI-Győr – MÉLY-ÚT. Mint ismeretes, a zöld-fehér mezesek egy győzelemmel és egy vereséggel zárták a hazai Euroliga-selejtezőt, így búcsút mondhattak a főtáblának és az előző szezonhoz hasonlóan idén is Európa-kupában vigasztalódhatnak. Legutóbb meg sem álltak a negyeddöntőig, a klub fennállásának legjobb nemzetközi eredményét érve el. Az akkori buborékos tornákkal ellentétben a lebonyolítás visszatér a klasszikus rendszerbe, ami hat csoportmeccset jelent utazásokkal.

Hirdetés
Hirdetés

A sepsiszentgyörgyi együttes hétvégén súlyos zakóba szaladt bele a bajnokságban, 78–52-re kapott ki Szatmárnémetiben a VSK-tól. Ezt a fiaskót szeretnék feledtetni ma 19 órától.

Az EL-selejtezőn remekelő Shaqwedia Wallace meccs előtti nyilatkozatában utalt a bajnoki vereségre. „Ilyen dolgok megtörténnek a kosárlabdában, új a csapatunk, még össze kell szoknunk. Igazából jó, hogy most a szezon elején történt meg, van időnk kijavítani ezt a botlást. Persze, fájó 22 ponttal kikapni, de sokat tanultunk belőle. Úgy gondolom, hogy a Prometey elleni mérkőzés kiváló lehetőség, hogy megmutassuk, mire vagyunk igazából képesek. Nagyon elszántak vagyunk, bizonyítani akarunk a szurkolóinknak, győzelemmel akarunk hazatérni” – fogalmazott a 32 éves játékos.

Jovana Pašić csapatkapitány azt szeretné, ha tudásuk legjavát beleadva a győzelem reményében lépnének parkettre. „Sorozatban második idegenbeli meccsünket vívjuk, ami nem könnyű, de mindig jó érzés győzelemmel hazatérni, erre törekszünk most is. Tiszteljük ellenfelünket – a Prometey egy jó csapat – viszont tartozunk magunknak és szurkolóinknak azzal, hogy feledtetjük a szatmári kisiklást, amikor rossz napot fogtunk ki. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a jó eredmény érdekében” – ígérte a kapitány.

Zoran Mikes vezetőedző sem mehetett el szó nélkül a hétvégi meglepetésvereség mellett, több lendületet és összpontosítást vár el csapatától a ma esti összecsapáson. „Nem koncentráltunk eléggé, hiányzott az energikusság a játékunkból, dicséretet érdemel a VSK, amiért remekül kihasználta mindezt, megérdemelten nyertek. A hozzáállásunkhoz kell változtatni, de ha valamikor, akkor a szezon elején lehet és kell is tanulni a hibáinkból. Át kell lendülnünk ezen és a következő mérkőzésre kell koncentrálunk, motiváltnak kell lennünk. A Prometey nagyon jól kezdte az idényt, erős ellenfél, kemény mérkőzésre számítok. Fejben erősek, ugyanakkor egységesek kell legyünk, 40 percig úgy kell összpontosítanunk, hogy kontrolláljuk a találkozót és pozitív eredményt érjünk el” – vélekedett a bosnyák szakember.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük