Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a kosárlabda-bajnokság

Kezdődik a kosárlabda-bajnokság Sport

Bár természetesen minden mérkőzésre azzal az elszántsággal és gondolattal megyünk ki a pályára, hogy győzni fogunk, a következő hetekben elsősorban a FIBA Európa-Kupára koncentrálunk – fogalmazták meg a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapat vezetői. Zoran Mikes vezetőedző és Rusz István menedzser tegnap előrevetítette a szerdán kezdődő 2017–2018-as bajnoki idényt.

Nincs szó arról, hogy valamelyik meccs nem lenne fontos, mindössze nem feltétlenül tűzzük ki célul azt, hogy úgy nyerjük meg a bajnokság alapszakaszát, hogy nekünk nyolc győzelemmel több legyen, mint a második helyezettnek, ahogyan az a tavaly is történt – hangoztatta Zoran Mikes.

– A következő két hónapban elsősorban arra összpontosítunk, hogy jól szerepeljünk a FIBA Európa-Kupában. Nekünk sokkal több meccsünk lesz, mint az ellenfeleknek, ráadásul mindenki a bajnok Sepsi–SIC ellen szeretne győzni, és ez ahhoz vezethet, hogy ne minden meccset nyerjünk meg a bajnokság elején. Nagyobb figyelmet fordítunk a nemzetközi meccsekre, fokozottan odafigyelünk arra, hogy ne legyenek sérülések, így megtörténhet, hogy itt-ott veszítünk. A szurkolók megértését és türelmét kérjük – mondta a bosnyák sikeredző.

Mikes szerint a csapat „megszolgálta”, hogy szintet léphessen és megpróbálnak tisztességesen helytállni a csoportban, ahol mindhárom ellenfelük nagyobb tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, mint a Sepsi–SIC. A vezető­edző kiemelte: hazai szinten természetesen az a „végső cél”, hogy megvédjék bajnoki címüket, és „visszahozzák” Sepsiszentgyörgyre a kupát.

– Nagyon büszkék vagyunk az eddigi teljesítményre, de profi sportolókként a legfontosabb az, hogy mindezeket elfelejtsük. Emlékekből nem lehet meccset nyerni, ami volt, elmúlt, a következő bajnokságot kizárólag az ezután nyújtott teljesítménnyel lehet megnyerni – szögezte le Mikes, hozzátéve: reméli, hogy „további kétezer szurkoló” kijár majd a meccsekre, és megtölti a „gyönyörű arénát”.

Rusz István gyakorlati tudnivalókat sorolt: egy jegy a bajnoki és a kupameccsekre 10 lejbe kerül (a FIBA-kupára még nem lehet tudni), a hely nélküli bérletért 150, a helyre szóló bérletért 250, a családi bérletért (két gyerek és két felnőtt) 350 lejt kell fizetni – a bérletek minden meccsre érvényesek. A meccsek 19 órakor kezdődnek. Autóbuszok negyedóránként indulnak a Szemarja-negyedből, 17.15, 17.30, 17.45, 18.00, 18.15, 18.30-kor, és az 1-es busz útvonalán haladnak az Olt-hídig, ahol a Lidl felé betérve mennek az Arénához. A fél hatos és fél hetes buszok „rendes” 1-es járatok, ezek kimennek az állomásra, és visszakerülnek az Aréna felé. A meccsek végén 2–3 busz indul vissza ugyanezen az útvonalon. Egy menetjegy ára két lej. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük