Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a focitorna

Kezdődik a focitorna Sport

A házigazda Japán softball-válogatottjának Ausztrália elleni győzelmével szerdán – két nappal a hivatalos megnyitó előtt és egy évvel az eredetileg kitűzött időpont után – megkezdődtek a tokiói olimpia versenyei.

Szerdán összesen három softball- és hat női futballmérkőzést rendeztek az ötkarikás játékokon. Ma a férfi labdarúgók tornáján is útjára indul a labda, a B-csoportba sorolt Románia 57 év szünet után szerepel az ötkarikás játékok focitornáján. Ma 14 órakor Honduras válogatottja ellen kezdik az olimpiát a trikolórok, vasárnap ugyancsak 14 órától Dél-Korea következik, majd július 28-án 11.30-tól Új-Zéland lesz Mirel Rădoi csapatának utolsó csoportellenfele.

Hirdetés
Hirdetés

A labdarúgók piaci értékével foglalkozó transfermarkt.co.uk számításai szerint Spanyolország rendelkezik a legértékesebb futballcsapattal az olimpián. A spanyol együttes összértéke 563 millió euró, csapatuk közel négyszer többet ér, mint Németországé. Ez persze nem véletlen, hiszen a keretben több olyan játékos is van, akik a nemrég véget ért Eb-n is a válogatottat erősítették. A torna 15 legmagasabb piaci értékű játékosa közül kilencet adnak a spanyolok. A legtöbbre taksált játékosaik Pedri (80 millió), Mikel Oyarzabal (70 millió) Pau Torres és Dani Olmo (50–50 millió). Miközben vannak játékosok, akik értéke jóval 50 millió felett van, a Romániát is magában foglaló B csoport teljes értéke mindössze 67.39 millió euró…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük