Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdő sípszó az élvonalban

Kezdő sípszó az élvonalban Sport

Ma a Kolozsvári CFR – Botoşani összecsapással indul a 2018–2019-es I. ligás labdarúgószezon. A háromszéki focikedvelők által legjobban várt mérkőzést szombaton 18 órától rendezik a marosvásárhelyi Trans-Sil stadionban: az újonc FC Hermannstadt az előző idényben 9. helyen végzett Sepsi OSK-t fogadja a nyitókörben.

A Sepsi OSK labdarúgóklub tegnap sajtótájékoztatón vetítette előre az együttes második élvonalbeli idényét, Eugen Neagoe vezetőedző, Csinta Samu klubelnök, Bokor János sportigazgató és Fülöp István labdarúgó beszéltek a sajtónak az újdonságokról.
Bokor János nagyon nehéznek nevezte a bajnokság első hat fordulóját, amiatt, hogy többnyire olyan együttesekkel játszanak – Krajova, Astra, Jászvásár, FCSB – akik az előző szezonban a play-offban csatáztak, de véleménye szerint a csapat felkészülten várja a pontvadászatot, és reménykedik az eredményes szereplésben. A sportigazgató elmondta, hogy az osztrák edzőtáborban példásan hangolódtak rá a bajnokságra, azonban sajnálatos tény, hogy a felkészülés során két játékos is megsérült, Ousmane Viera és az új szerzemény, Bryan Nouvier egyelőre nem áll a csapat rendelkezésére.

Ezentúl villanyfényben játszanak
Bokor János ugyanakkor megköszönte mindenkinek, aki keményen dolgozott azon, hogy időben elkészüljön a villanyfényes berendezés a csapat első hazai mérkőzésére. Időközben megváltozott a meccs időpontja, július 30., hétfő 21 óra helyett július 29-én, vasárnap 18 órától bonyolítják le a találkozót, így az időjárás függvénye, hogy felkapcsolják-e a fényeket vagy sem.
Csinta Samu klubelnök megerősítette, hogy a 400 ezer euró értékű beruházás, amely lehetővé teszi a szemerjai stadionban az esti mérkőzések megrendezését, a végéhez közeledik, így már akár az első hazai mérkőzést villanyfénynél szurkolhatják végig a drukkerek. Azok, akik korábban lefoglalták bérleteiket, hétfőtől átvehetik azokat a klub titkárságán. Csinta szerint annak ellenére, hogy a bérletárak messzemenően a legmagasabbak az országban, még mindig jóval a meccsenkénti jegyár alatti összegbe kerülnek, és megvásárlásukkal a szurkolók is hozzájárulnak az infrastrukturális beruházásokhoz. A klubelnök ugyanakkor közölte, elkezdték a munkálatokat a Sepsi Aréna szomszédságában épülő új stadionnál is, jelenleg az edzőpályák kialakításán dolgoznak.

A tréner bízik a csapatában
– Új szezon kezdetén állunk, bizonyára mindenik csapat jó szereplésre vágyik, mi úgyszintén, és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog nekünk. A tavaszi jó teljesítményünk optimizmusra ad okot, mindazonáltal nem lesz könnyű feladatunk, mivel megváltunk 11 játékostól, helyüket 10 újonnan érkező vette át, akik mindannyian értékes labdarúgók, bízom benne, hogy nagy segítségünkre lesznek. A keretünk nem teljes, sajnos van két sérültünk, akikre szombaton nem számíthatunk. Még további három futballistával tárgyalunk jelenleg, mert szeretnénk pótolni a posztonkénti hiányosságainkat – nyilatkozta Eugen Neagoe vezető­edző, aki kifejezte abbéli reményét, hogy a szombati mérkőzés időpontjára mind fizikailag, mind pszichikailag maximális formában lesznek labdarúgói és jó játékkal, jó eredményt érnek el.
Az edzőtáborbeli nyeretlenségi szériáról szólva, Neagoe megjegyezte, ugyan szerette volna, ha győznek ezeken a mérkőzéseken, de nem ez volt a céljuk, arra törekedtek, hogy erős ellenfelekkel találkozzanak, ami igazán számít az, ami szombattól következik.

Jobb helyezést, mint tavaly
– Az első mérkőzés mindig nagyon nehéz, főleg egy újonc ellenében, jelen esetben a Román-kupában döntős és II. ligában ügyeskedő szebeniek ellen. Értékes keretük van, ők is erősítettek a nyáron, de szerintem kellően felkészültek vagyunk ahhoz, hogy jó teljesítménnyel rukkoljunk elő ellenük. Nagyon hosszú bajnokság elé nézünk, és minden egyes pontért nagyon keményen meg kell dolgoznunk, de bízom a keretünk erősségében, a játékosok rátermettségében és hozzáállásában. Nem félünk az ellenfelektől, ugyanakkor nem becsüljük alá egyik ellenlábasunkat sem – tette hozzá a szakember.
A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a klub négy és fél millió eurós büdzséből gazdálkodik az idényben, illetve hosszú távon gondolkodtak és stabilitásra törekedtek a játékosok kiválasztásánál. Ami pedig a célkitűzést illeti, a klubvezetés leszögezte, többet akarnak elérni, mint tavaly, jobb pozícióban zárnák a pontvadászatot, a legideálisabb forgatókönyv szerint bekerülnének az első hat közé, de majd, ha eltelt a bajnokság első fele, utána tervezgetnek merészebben.

Labdarúgó I. liga, az első forduló programja: ma 21 órától Kolozsvári CFR – FC Botoșani; szombaton 18 órától FC Hermannstadt – Sepsi OSK, 21 órától Astra Giurgiu – FCSB; vasárnap 18 órától FC Viitorul – Dunărea Călărași, 21 órától Dinamo – FC Voluntari; hétfőn 18 órától Medgyesi Gázmetán – Concordia Chiajna, 21 órától Krajovai U – Jászvásári Politehnica.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások