Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdire költözik a Steaua

Kézdire költözik a Steaua Sport

Előreláthatóan a kézdivásárhelyi műjégpályán rendezi hazai bajnoki mérkőzéseit a CSA Steaua jégkorongcsapata a küszöbön álló 2018–2019-es szezonban. A szóbeli megegyezés már megtörtént a felek között, csak a papírformaságok intézése várat magára. A céhes városi műjégpálya egyébként augusztus eleje óta újra üzemel, hétvégenként a nagyközönség számára is nyitva tart.

A fővárosi katonacsapat vezetősége Răzvan Lupaşcu elnök vezényletével korábban már meglátogatta a kézdivásárhelyi létesítményt, és elégedetten konstatálta az itteni körülményeket. A bukaresti Mihai Flamaropol műjégpálya elhúzódó felújítási munkálatai miatt megfelelő infrastruktúra nélkül maradt klub az elmúlt években Csíkkarcfalván ütött tanyát, azonban a céhes város közelsége, illetve a korszerű, nemzetközi igényeknek is megfelelő pálya miatt inkább Kézdivásárhely mellett döntöttek.
Márton Sándor pályagondnok tájékoztatása szerint a Steaua minden korosztályú csapata itt vívná bajnoki mérkőzéseit, azaz a felnőtt, illetve U20-as korosztályú együttesek mellett az U12-es és U14-es alakulatok is.
– Minden szempontból örvendetes együttműködés lenne ez a városnak is, illetve a pályafenntartás szempontjából is jó lenne. És ami nagyon fontos, a gyerekek számára rendkívüli motiváló hatással bírna, hiszen a felnőtt bajnokság látványosságában már teljesen más szintet képvisel, és ők a saját szemükkel láthatnák, milyen messzire lehet eljutni a sportágon belül – részletezte a szakember.
A hazai jégkorongidény a tervek szerint szeptember 4-én rajtol, a fővárosi piros-kékek brassói és csíkszeredai kiszállásokkal indítanak, első „hazai” mérkőzésükre szeptember 14-én kerül sor, amikor is az alaposan átszervezett Gyergyói Hoki Klubot látják vendégül. Ezt követően, október 13–14-én a Sportul Studenţesc-et fogadják. A bajnokság alapszakaszában összesen 21 mérkőzést rendeznek Kézdivásárhelyen, a Sportul elleni összes meccset a céhes városban rendezik, mivel a csapat csak és kizárólag idegenben mérkőzik. A legutóbb 2006-ban bajnok Steaua olyan ellenfelekkel küzd meg az idei szezonban, mint a bajnoki címvédő Csíkszeredai Sportklub, a Brassói Korona, a Gyergyói Hoki Klub, a Galaci Dunărea, a Sportul Studenţesc és a Székelyföldi Jégkorong Akadémia csapata.
A nyári szünet után a kézdi műjégpálya már augusztus elsejével megnyitotta kapuit, a modern berendezésnek hála a kinti kánikula nem befolyásolta a jég minőségét, az ide látogató táborozók, illetve az edzéseket elkezdő kishokisták és műkorcsolyázók örömére. A hónap első felében a Pisarenko-féle nemzetközi edzőtábor zajlott a kézdi jégen, a héten pedig a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek U10-es, U12-es és U16-os alakulatai edzenek ugyanitt. Közönségkorcsolyázásra a hétvégi napokat szánták, egyelőre péntektől vasárnapig naponta 17 és 20 órától lehet karcolni a jeget.
Szeptembertől az utánpótlás-bajnokságok is elkezdődnek, a kézdivásárhelyi Bikák U8-as és U10-es megmérettetéseken indulnak, U12-ben pedig közös frontot alkotnak a Királypingvinekkel. A jégkorongcsapathoz folyamatosan lehet csatlakozni, a tanév kezdetével átfogó toborzásba fognak a Hokisuli-program keretében, illetve folytatódik az előző idényben sikeres Korisuli-program is. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. augusztus 30., 13:32
    ÉRTÉKELÉS: 21

    Ez is vol a célotok ,oda kell adni másnak aztán jöhet az értékes magyarázat. Oda a sportcsarnokot is valakinek hogy legyen jövedelmező! Nekünk nem kell semmi! Okos egy társaság mondhatom .

  • User
    Dátum: 2018. augusztus 30., 21:44
    ÉRTÉKELÉS: 21

    A híres demokráciátokban több románt csábítottatok székelyföldre mint kényszerrel Csausescu elvtárs!!! Csak így tovább utána meg sírjatok, h szídják a magyart meccseken…… Apropó a mi gyerekeink hól és mivel játszhatnak? Udmr= psd!

  • User
    Dátum: 2018. augusztus 31., 8:00
    ÉRTÉKELÉS: 18

    Másnak építeni, még ilyen hülyéket nem sok helyen kapnak . Hozzátok a Dinamot is hogy szidjanak és törjenek össze mindent ! A pénz nagy úr ugye? Más megoldást nem kaptok ? Csak ennyi eszetek van.?