Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kevés hiányzott a KSE-nek

Kevés hiányzott a KSE-nek Sport

Rendkívül közel járt a KSE női kosárlabdacsapata a történelmi továbbjutáshoz, azonban a végjátékban két ponttal alulmaradt a vendég Szatmárnémeti VSK-val szemben a két nyertes meccsig tartó negyeddöntő második mérkőzésén. Még semmi sincs veszve, a mindent eldöntő harmadik összecsapást szombaton 19 órától rendezik Szatmárnémetiben.

Fergeteges hangulat fogadta a csapatokat, a helyi drukkerek mellé a Sepsi-SIC lelkes szurkolótábora, a Székely Légió is csatlakozott, akik hatodik játékosként mindent megtettek a jó eredmény eléréséért, a végkifejlet nem rajtuk múlt. A Jaiamoni Welch Coleman fémjelezte hazaiak remekül kapták el a rajtot, az amerikai idegenlégiós kosarával és a szerb Inez Corda triplájával 5–0-ra vezettek, mire a túloldalon érkezett a háromszéki Biszak Boglárka válasza. Corda és Welch Coleman a folytatásban is precízen célzott, majd Lewis is feliratkozott a pontszerzők közé. Az első negyed derekán öttel ment a KSE (13–8), próbált elszakadni ellenfelétől, 6–8 pont között mozgott a differencia, az első tíz perc végén 24–16 állt az eredményjelzőn, és úgy tűnt, meglehet a bravúr.

Hirdetés
Hirdetés

A pontszegényre sikeredett második negyedet Kozman Kriszta triplája indította, azonban ezt követően a dobókedv alábbhagyott, hosszú percekig nem találtak gyűrűbe a csapatok. A vendégek szorítottak a védekezésükön, a ritmusból kizökkent kék-fehérek sokat hibáztak támadásban, és hiába vezettek 12 ponttal is (30–18), Sotiriu vezetésével nagyszünetre felzárkózott a VSK (35–31).

Az izgalmak a harmadik negyedben fokozódtak, Dzombeta pontjaival zárkóztak a vendégek (35–34), azonban Corda és Lewis tartotta a lelket a kézdi csapatban. A szatmáriak S. Taylornak köszönhetően 45-nél kiegyenlítettek, ám ekkor érkezett Debreczi Iringó, az ő és Lewis pontjaival lőtávolságon kívül maradt a KSE (51–45).

A gyenge idegzetűeknek nem ajánlott utolsó negyedben 2–7-es rohammal újra felzárkózott Szatmár (53–52), S. Taylor révén 57-nél kiegyenlítettek, majd Fodor Márta kosarával a vezetést is átvették (57–59). A hajrában is koncentráltabban játszottak a vendégek, és növelni is tudták előnyüket (59–65). Az utolsó másfél percen belül Coleman triplájával visszazárt a KSE (62–65), azonban hiába küzdöttek, nem tudták megfordítani az eredményt, két ponttal nyert a VSK.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés: Kézdivásárhelyi SE – Szatmárnémeti VSK 65–67 (24–16, 11–15, 16–14, 14–22). Kézdivásárhely, Kicsid Gábor Sportcsarnok, 705 néző. KSE: Welch Coleman 17/3, Debreczi 6, Corda 16/12, Bara-Németh 4, Lewis 17. Cserék: J. Taylor, Kozman 5/3, Domokos. VSK: Dzombeta 9, Ardelean 11/6, S. Taylor 19, Vuckovic 4, Biszak 2. Cserék: Fodor 12/6, Cucu, Sotiriou 10.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük