Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kevés esély a folytatásra

Kevés esély a folytatásra Sport

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy lezárják a romániai kosárlabda-idényt, viszont a sportági szövetség nem sieti el a döntése bejelentését. Horia Păun, a Román Kosárlabda-szövetség (FRB) elnöke szerint kivitelezhető megoldás lehet a női és a férfi élvonalbeli idény törlése.

A FRB első embere múlt héten több órán keresztül egyeztetett az élvonalban szereplő együttesek vezetőivel, kiderült, hogy a szövetség továbbra is felfüggesztett állapotban hagyja a bajnokságot, bár a női élvonalban az idegenlégiósok zöme hazatért.

Hirdetés
Hirdetés

A hétvégén Păun egy interjúban elismerte, hogy a klubok többsége egyet ért a bajnoki idény törlésével. A folytatás ugyanis nem lenne észszerű: egyrészt az idegenlégiósok hazaengedése miatt, másrészt azért, mivel a játékosok kiestek a formából, és sérülékenyebbek lehetnek.

„Már egy hónapja áll a bajnokság, és nem lehet tudni pontosan, hogy meddig tart majd ez a helyzet. Nehezen elképzelhető, hogy folytathatnánk ezt az idényt. A sportolóknak folytonosságra van szükségük a jó teljesítmény érdekében. Azonban most csak otthon tudnak edzeni. Meglátjuk, hogy mi lesz a végső döntés, mindenkivel szeretnék erről egyeztetni” – mondta a FRB elnöke.

A baschet.ro hírportál szerint a FRB csak azután fog végső döntést hozni, miután feloldják Romániában a sürgősségi állapotot, vagyis május 16-a előtt vélhetően erre nem kerülhet sor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük