Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettőből kettőt nyert az OSK

Kettőből kettőt nyert az OSK Sport

Második felkészülési mérkőzését is megnyerte az Ausztriában edzőtáborozó Sepsi OSK. A Ferencváros elleni 3–0-s siker után a korábbi lengyel bajnok, az idei pontvadászatban a kiesés elől épphogy megmenekült Legia Varsót is legyőzték a szentgyörgyiek a St. Ulrich-ben rendezett edzőmeccsen. Időközben újabb erősítést is bejelentettek, a piros-fehérek megszerezték Mario Rondón játékjogát.

Hirdetés
Hirdetés

A pénteki találkozót a lengyel csapat kezdte veszélyesebben, több alkalommal is közel jártak a gólszerzéshez, eredménytelenül. A 27. percben a tizenhatosba betörő Marius Ștefănescu ellen szabálytalankodott egy visszazáró védő, tizenegyeshez jutott a Sepsi OSK. A büntetőt maga a sértett végezte el, a 23 éves válogatott nem hibázott, és megszerezte a vezetést a mieinknek (1–0). A varsóiak nem sokkal a félidő vége előtt ugyan egyenlítettek, de les miatt érvénytelenítették Maciej találatát.

A második játékrészben több helyzet is adódott mindkét oldalon, a legnagyobb lehetőségeket a végjátékban hagyták ki, Dragomir ziccerét védte az ellenfél kapusa, míg a másik oldalon a lengyelek csatára nem találta el a kaput. Maradt az 1–0-s végeredmény, így a Sepsi OSK a második barátságos összecsapását is megnyerte Ausztriában. A piros-fehér mezesek ma a friss bolgár ezüstérmes CSZKA Szófiával játszanak, végül június 30-án a német 2. Bundesliga 12. helyén végzett Karlsruher SC ellen lépnek pályára.

„Jó meccs volt, jól játszottunk, és az sem mellékes, hogy nyertünk, a győzelem jót tesz a csapategységnek, és lényeges annak érdekében, hogy jó hangulatban folytassuk a munkát. A fiúk jól állnak a pályán, a húzódást szenvedett Askovszki kivételével mindenki egészséges. Keményen dolgozunk továbbra is, a fizikai felkészülésre helyezzük a hangsúlyt” – nyilatkozta Cristiano Bergodi, a Sepsi OSK vezetőedzője.

A Sepsi OSK bejelentése szerint a napokban a kerethez csatlakozott a rutinos Mario Rondón. A 36 éves portugál és venezuelai állampolgárságú játékos legutóbb a lengyel elsőligás Radomiak Radom csapatánál játszott. Korábbi csapatai: A. D. Pontassolense (portugál), FC Pacos Ferreira (portugál), Beira Mar (portugál), CD National (portugál), Mighty Lions FC (kínai), Medgyesi Gázmetán, újból Lions FC, majd ismét Gázmetán, utána CFR Kolozsvár. A kincses városiak labdarúgójaként 78 mérkőzésen 14 alkalommal volt eredményes. Két bajnoki címet és egy Szuperkupát nyert a CFR játékosaként. A Sepsi OSK korábban már hívta a csatárt, de akkor ő a CFR-től Lengyelországba igazolt. Utóbb azt mondta, gondolkozott az elutasított ajánlaton, és most örül, hogy jóváteheti. Sajtóhírek szerint a megállapodás „5 perc alatt létrejött”. A 14-szeres venezuelai válogatott támadó egy évre kötelezte el magát a háromszékiekhez, egy év hosszabbítási opcióval.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük