Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettőből kettő kipipálva

Kettőből kettő kipipálva Sport

Kiválóan sikerült a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapatának idénybeli első hazai mérkőzése, Farkas Alpár tanítványai élvezetes játékkal múlták felül a vendég Kolozsvári U csapatát a Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A kék-fehérek ma már Konstancán mérkőznek a kupában.

A vendégek szerezték az első két pontot Kilin Tünde révén, de Mobley csakhamar kiegyenlített, majd Danalache és Vega is távolról volt eredményes (8–2). A folytatásban Kolozsvár felzárkózott, felváltva estek a kosarak, az első szakasz végén 15–16 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején ellépett a KSE, Vega, Debreczi, Domokos, Kozman és Mobley is gyűrűbe talált, kétszámjegyűvé vált a különbség a csapatok között, mivel a vendégek bő hat percig nem tudtak betalálni. A kézdiek 21–6-ra hozták a játékrészt, az ekkor megszerzett előnyük az egész mérkőzést megalapozta (36–22).

A harmadik negyed kezdetén Danalache két pontjával már 16 pont volt a differencia, a vendégek azonban nem hagyták magukat és lefaragtak a hátrányukból (44–37). Kiegyenlített küzdelmet hozott a zárószakasz, mely során a kincses városbeliek négy pontra megközelítették a céhes városiakat, de Holinka-Miklós Hanna és Jade Vega jól időzített triplái megnyugtatták a kedélyeket. A higgadtabban játszó hazaiak nem adtak esélyt a vendégeknek a fordításra, a dupla-duplázó Mobley vezetésével második bajnokiját is megnyerte a KSE.

Hirdetés
Hirdetés

Női kosárlabda Nemzeti Liga, Nyugati csoport, 2. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Kolozsvári U 60–54 (15–16, 21–6, 8–15, 16–17). Kézdivásárhely, Kicsid Gábor Sportcsarnok. KSE: Dănălache 6/3, Czimbalmos 6, Domokos 2, Mobley 24/3, Vega 8/6, Debreczi 4, Holinka-Miklós 8/6, Bándi, Kozman 2, Tuchilus, Lénárt, Ardelean. Edző: Farkas Alpár. Kolozsvár: Kilin 14/9, B. Fota 5, Fleșer, King 12, Ford 14–Uiuiu, Neagu 9, D. Fota, Bölöni, Stoica. Edző: Giannis Koukos.

„Sokat készültünk erre a mérkőzésre, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, így is volt. A játékunk még korántsem tökéletes, főleg a támadáson próbálunk javítani; a védekezésünkkel – ha szívvel-lélekkel védekezünk – szerintem nincs gond, nagyon motiváltak a lányok, ez volt a mai sikerünk kulcsa is. Sikerült védelemben értékes labdákat szerezni, a lányok gyorsan reagáltak, segítettek egymásnak” – értékelt Farkas Alpár vezetőedző, aki szerint az a tény, hogy két győzelemmel indították a bajnokságot, több erőt ad majd a folytatáshoz. – „Ma kevesebb esélyt kaptak a fiatalok, de amíg a pályán voltak, bebizonyították, hogy ott a helyük. Ezzel elnyerik csapattársaik bizalmát, ami lényeges, jót tesz a csapatszellemnek. Nekem nem kell bizonyítaniuk, én ismerem őket, tisztában vagyok a képességeikkel. Rejtett célunk feljutni a legjobb hat közé, de a hosszú távú elképzelés az, hogy tanuljanak és tapasztalatot nyerjenek az ifik, amit majd az U16-os bajnokságban kamatoztathatnak” – tette hozzá a szakember.

A KSE ma már Konstancán lép pályára a Román-kupában. A kupanyitányon öt mérkőzést rendeznek, a címtartó Sepsi–SIC és a döntős Szatmárnémeti majd a 2. fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz, csakúgy, mint Brassó, amely Szeben visszalépése után játék nélkül jutott tovább. A program: 10.30-tól Nagyváradi Rookies–CSM Alexandria, 14 órától Agronomia Bukarest–Marosvásárhelyi Sirius, 16 órától Rapid Bukarest–Kolozsvári U, 17 órától Phoenix Konstanca–KSE, 18 órától Târgoviște–Arad. A visszavágókat október 23-án játsszák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük