Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétgólos siker a Dinamo ellen

Hétközi fordulót rendeznek a román élvonalban, amelynek tegnapi, első játéknapján a Sepsi OSK 3–1-re nyert a Dinamo vendégeként Bukarestben. A szentgyörgyiek számára vezéráldozattal járt a győzelem, ugyanis ujjtörés miatt elveszítették a csapat alapemberének számító Niczuly Roland kapust.

Magabiztosan kezdett a szintén piros-fehér színekkel rendelkező Dinamo otthonában az ezúttal zöld mezben játszó Sepsi OSK, amely első tíz perces mezőnyfölényét a 11. percben váltotta góllá egy hatalmas védelmi bakit követően. Răzvan Patriche elkönnyelműsködte a kapus Cristiano Figueiredo kirúgását, a szemfüles Luckassen elhalászta előle a labdát, a megszégyenített védő pedig a 11-es pontnál feldöntötte a csatárt. A megítélt büntetőt Marius Ștefănescu higgadtan értékesítette (0–1), a 23 éves játékos 5. gólját szerezte ebben a szezonban, érdekesség, hogy ebből hármat a Dinamónak lőtt! A fővárosiak sem késlekedtek a válasszal, a 18. percben a szentgyörgyi védelemtől asszisztálva Grădinaru lőtt kapufát mintegy 14 méterről… Nem sokkal később Pierret közeli lövését lábbal védte Niczuly a bal alsó előtt, majd Filip, illetve Morar próbálkozásai is zavart okoztak a zöld mezesek védelmében. A helyzet igazán súlyos következménnyel járt, mivel az OSK elveszítette a kézsérülést szenvedett Niczuly Rolandot, akinek helyére az a Răzvan Began állt be, aki az idényben egyetlen meccsen védett, éppen a Dinamo elleni 4–1 -es győzelemmel zárult októberi odavágón.

Hirdetés
Hirdetés

Ezzel nem értek véget az első félidő megpróbáltatásai az OSK számára, ugyanis a hosszabbításban a Dinamo büntetőből kiegyenlített. A tizenegyest elvégző Torje eredetileg a jobb oldali kapufát találta el, azonban a kipattanót az argentin Rodríguez visszaemelte a kapu elé, és a túloldalon érkező Patriche mintegy jóvátéve meccs eleji hibáját, befejelte a jobb felső sarokba (1–1).

A második félidő is a lehető legjobban indult a háromszékiek számára, az 53. percben Ștefănescu szöglete után Dumitrescu csúsztatott az egyedül maradt Ninajnak, aki 3 méterről fejelt a rövid felsőbe (1–2). Pár perc múlva Ștefănescu is lőtt egy kapufát, majd Damașcan hagyott ki egy ziccert. A csattanó még hátra volt, a ráadásban a csereként pályára lépő Askovszki végiggyalogolt az ellenfél térfelén, majd középre cselezve szép mozdulattal a léc alá vágta a labdát, beállítva az 1–3-as végeredményt. Megérdemelt győzelmet aratott a Sepsi OSK, amely tavaly december 5. után tudott újra idegenben nyerni.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 29. forduló: Dinamo Bukarest – Sepsi OSK 1–3 (1–1). Bukarest, Dinamo Stadion, mintegy 400 néző. Vezette: Viorel Flueran (Craiova).

Dinamo: C. Figueiredo – Gabriel de Moura, Ehmann, Patriche (Bani, 66.), Filip – Carp (Bordușanu, 46.), Jonathan Rodríguez, Pierret – Torje (Crețu, 83.), Morar (Buleica, 83.), Grădinaru. Vezetőedző: Flavius Stoican. Sepsi OSK: Niczuly (Began, 39.) – Dimitrov, Ninaj, Dumitrescu, Ispas – Eder González, Păun – Bărbuț, Damașcan (Aganovic, 72), Ștefănescu (Askovszki, 84.) – Luckassen (Tudorie, 84.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi.

Gólszerzők: Patriche (45+3.), illetve Ștefănescu (11. – 11-esből), Ninaj (53.), Askovszki (90+4.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük