Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két tornagyőzelem a Sepsi–SIC-nek

Két tornagyőzelem a Sepsi–SIC-nek Sport

Hibátlanul teljesített a hétvégén a Sepsi–SIC, amely veretlenül diadalmaskodott szombaton és vasárnap is a három–három elleni női kosárlabda Román-kupa 6. és 7. szakaszában. A Sepsi Aréna adott otthont a kiírásnak, összesen 13 csapat tette tiszteletét a turnén.

Hirdetés
Hirdetés

A Kovács Renáta, Demeter Nóra, Mîrne-Nagy Ildikó és Orbán Nicolett összetételű Sepsi–SIC maximálisan kihasználta a hazai pálya előnyét és esélyt sem adott ellenfeleinek a 6. fordulóban. A sepsiszentgyörgyiek a csoportküzdelmek során 22–11-re iskolázták le Alexandriát, illetve 17–11-re Nagyváradot. A negyeddöntőben a Brassói Olimpiát búcsúztatták (16–11), majd az elődöntőbeli háromszéki rangadón 3 ponttal bizonyultak jobbnak a Kézdivásárhelyi SE-nél (21–18). A Sepsi–SIC az izgalmas döntőben 12–11 arányban győzte le az Agro Squadot.

A Bölöni Noémi, Danalache Ramona, Holinka-Miklós Hanna és Dénes Réka alkotta KSE 10–9-es vereséggel indította a csoportkört a Sportul Studențesc ellen, majd 9–7-re gyűrték le Aradot. A negyeddöntőben a Bukaresti Rapidra számoltak rá (13–5), majd fejet hajtottak a házigazdákkal szemben, így be kellett érniük a negyedik hellyel.

A zöld-fehérek vasárnap ott folytatták, ahol előző nap abbahagyták, a csoportban előbb 21–15-re verték Alexandriát, majd 17–6-ra Nagyváradot. A negyeddöntőben a KSE-t múlták felül 14–6 arányban, míg az elődöntőben a Brassói Olimpia ellen nyertek 15–12-re. A döntőben 19–16 arányban diadalmaskodtak a Sportul Studențesc felett. A hetedik helyen végző KSE a csoportban 11–8-ra lépte le Aradot, illetve 13–10 arányú vereséget szenvedett a Sportultól.

A román szövetség augusztus 17.–október 29. között bonyolítja le a Román-kupa második kiírását, október 13-ig minden hétvégén rendeznek egy tornát. A román élvonalban résztvevő csapatok mindegyikét kötelezik, hogy szerepeljen a sorozatban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük